Latest News

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά: Στη φυλακή ο εργολάβος, ελεύθεροι οι 8 εργάτες-Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού



 Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο ένας 31χρονος αστυνομικός που απασχολείτο στις εργασίες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα... ακόμη 33χρονος. 

Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών στο κτίριο του Πειραιά που κατέρρευσε κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί από την αστυνομία άλλοι 8 εργαζόμενοι για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργείται παράλληλη προανάκριση και από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών σε κτίριο του Πειραιά που κατέρρευσε την Τρίτη (16/4).

Γονείς, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 31χρονου Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου είπαν το «τελευταίο αντίο» το πρωί του Σαββάτου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γρεβενά. 

Η οικογένεια του 31χρονου είχε δηλώσει πως στην εξόδιο ακολουθία δεν επιθυμούσε να παραστεί εκπρόσωπος κανενός πολιτικού φορέα, κανένας πολιτικός άρχοντας ή μέσο ενημέρωσης, λέγοντας πως «όλοι τους με τον δικό τους τρόπο είναι υπεύθυνοι για τον άδικο χαμό του, έχοντας εξαθλιώσει τις ζωές μας και διαβρώσει τις αρχές και τις αξίες μας». Επιθυμία της οικογένειας ήταν επίσης αντί στεφάνων, να διατεθούν τα χρήματα στο γηροκομείο Γρεβενών.