Latest News

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

«Μοιραζόμαστε το Πέραμα»...

Ο εικαστικός και ποιητής Robert Montgomery έρχεται στο Πέραμα και αλλάζει το τοπίο με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των κατοίκων του.
 O διεθνούς φήμης εικαστικός θα εγκαταστήσει μια σειρά γλυπτών στον δημόσιο χώρο του Περάματος και αυτά θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για διάφορες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Τα γλυπτά του θα φτιαχτούν από τεχνίτες του Περάματος και το θέμα τους θα σχετίζεται με την ιστορία της περιοχής, τα ναυπηγεία, τη θάλασσα.
Ο βασικός στόχος του εγχειρήματος είναι η εμπλοκή των κατοίκων στη διαδικασία παραγωγής των έργων καθώς και στις παράλληλες δράσεις.
Ανοιχτή εκδήλωση για γνωριμία με τον καλλιτέχνη και το έργο του
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Μοιραζόμαστε το Πέραμα» (“SHARING PERAMA”) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος και την υποστήριξη του British Council, της Πρεσβείας της Ελβετίας, και του Outset Contemporary Art Fund (Greece).
Η πρώτη δημόσια εκδήλωση του εγχειρήματος, υπό τον τίτλο, «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 20:30 στον Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Σινέ-Πέραμα».
Σκοπός της εκδήλωσης, «Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα» είναι να φέρει σε επαφή την τοπική κοινωνία με το εγχείρημα και να ενθαρρύνει την ενεργή εμπλοκή των κατοίκων στο συνολικό πρόγραμμα.
H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Ανδρέας Αγγελιδάκης, Μαρίνα Γιώτη, Νικόλας Κοζάκης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Πανάγος, Ali Kazma, Nicola Etchenagucia, Shaun Gladwell και Dana Hoey).
Επίσης, θα προβληθεί το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ «Μοιραζόμαστε το Πέραμα», που παρουσιάζει την κεντρική ιδέα του εγχειρήματος, τους συντελεστές, καθώς και τα στάδια υλοποίησής του.
Παρών στην εκδήλωση ο Robert Montgomery
Κατά τη διάρκεια της προβολής των ταινιών, οι παρευρισκόμενοι στο «Μοιραζομαστε το Πέραμα» θα γνωρίσουν από κοντά τον Robert Montgomery και τα μέλη της ομάδας.