Latest News

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η επική "κωλοτούμπα" του Ιωσήφ Βουράκη

Από τον Κύρο Παληκάρη 
Με μια απίστευτη πολιτική  κυβίστηση (κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) ο Ιωσήφ Βουράκης έκανε την επανεφάνισή του στον Δήμο Πειραιά ύστερα από μια...
μακρά περίοδο αποχής από τα δημοτικά δρώμενα με ελαχιστές παρουσίες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Ο γίος του αείμνηστου, αναπληρωτή Δημάρχου επί Φασούλα, Βασίλη Βουράκη, ο Ιωσήφ πρωτοεμφανίστηκε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μίχα, στις εκλογές του 2010.  Στη συνέχεια κατάφερε να επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, επιλέγοντας να κατέβει αυτόνομα ωςεπικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νέα Αρχή» στις δημοτικές εκλογές 2014. Τότε λέγεται πως είχε δεχθεί πιέσεις να ενταχθεί στον συνδυασμό του "Πειραιάς Νικητής", αλλά προτίμησε να αρνηθεί έχοντας προφανώς αντιρρήσεις βρεθεί υπό τον Γιάννη Μώραλη.
Κατά τον πρώτο χρόνο της παρουσας θητείας του, ο νεαρός επιχειρηματίας είχε ασκήσει κριτική στη Δημοτική Αρχή Μώραλη, με σημεία αιχμής θέματα από τον εμπορικό κόσμο, όπως η καθυστέρηση στην ανάπλαση της Πλατείας Πηγάδα ή η τριτοκοσμική κατάσταση στον πεζόδρομο της Σωτήρως  η προσέλκυση τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά. 
Ξαφνικά σιώπησε και απείχε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι παρουσίες του μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού τα τελευταία χρόνια.
Αν και τελευταία ακούγονταν ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΚΙΝΑΛ στην Α' Πειραιώς, ωστόσο σήμερα ανακοινώθηκε πως προσχωρείστον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής»  ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νέα Αρχή» Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος και θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη, στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
@  Πραγματικά αναρωτιέται κανείς τι άλλαξε απ' όσα έλεγε στο παρελθόν ώστε να μη μιλάνε για την επική κωλοτούμπα του Ιωσήφ Βουράκη στο Δήμο Πειραιά...
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ