Latest News

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Πλατεία Πηγάδας: Τέσσερα χρόνια μετά και ακόμα να τελειώσουν τα έργα - Γιατί σταμάτησαν ξανά οι εργασίες


Από τον Κύρο Παληκάρη

Δεν έχουν τέλος οι καθυστερήσεις στο έργο-σκάνδαλο με την ανάπλαση στην πλατεία Πηγάδας...
στον Πειραιά.
Εδώ και τρεις βδομάδες έχουν σταματήσει οι εργασίες των συνεργείων του Δήμου Πειραιά και ιδιωτών από άλλες εργολαβίες που έχουν αναλάβει να τελειώσουν τα έργα στην πλατεία.
Το έργο με προϋπολογισμό (επιλέξιμη δημόσια δαπάνη) 2.275.208,69 €.είχε ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013 στις 26/07/2013 επί δημαρχιακή θητείας Βασίλη Μιχαλολολιάκου και δεν έχει ολοκληρωθεί τέσσερα χρόνια μετά εκ των οποίων 2,5 χρόνια θητείας Γιάννη Μώραλη!
Σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα, τα έργα ήταν να τελειώσουν τον Απρίλιο, αλλά τώρα λέγεται ότι η πλατεία θα παραδοθεί στα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΔΑΣ ;
Το θέμα έφερε στο χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος πριν από λίγο ενημέρωσε μέσω e-mail στο reportaz net, σημειώνοντας τα εξής:
"Έχοντας περάσει ήδη τέσσερα χρόνια κανένας δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με αυτήν την " καταραμένη " πλατεία. Η άλλοτε κεντρικότερη και ζωτικής σημασίας για το πρώτο διαμέρισμα πλατεία Πηγάδας, έχει καταντήσει σκιά του εαυτού της. Μια περιοχή που κάποτε έσφυζε από ζωή,σήμερα βιώνει την εγκατάλειψη και την παρακμή ! Κλειστά κατάστημα παντού (ελάχιστοι αντέχουν ακόμα αυτήν την καταστροφή) , κάτοικοι που δεν κυκλοφορούν μετά την δύση του ηλίου (δεν υπάρχουν φώτα πουθενά ), λαθρέμποροι τσιγάρων και άλλων απαγορευμένων ουσιών και στη μέση ένα δημοτικό σχολείο να συμπληρώνει το παζλ την κατάντιας μας. Και μέσα σε όλο αυτό το χάλι που ζούμε καθημερινά φάνηκε να βρίσκεται μια λύση, το έργο ξεκίνησε ξανά με την υπόσχεση να ολοκληρωθεί στο τέλος του Μαΐου . Και εκεί που όλοι ελπίζαμε, ξαφνικά τα συνεργεία εξαφανίστηκαν παίρνοντας μαζί τους και τα υλικά για να πάνε σε άλλο έργο που έχουν αναλάβει σε άλλη περιοχή του Πειραιά !!!
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΥΤΟ;
Η επίσημη δικαιολογία ; "κάποια μικρά τεχνικά θεματάκια ".
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;;;"