Latest News

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Εκτέλεση στη Βούλα: Το "ένοχο" παρελθόν και η βεντέτα δείχνει τους υπόπτους - Ποια η σχέση με πρώην υπουργό (ΦΩΤΟ)


Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας που εκτελέστηκε χτες στη Βούλα μόνο άγνωστος δεν ήταν...

O Γιάννης Μακρής, 47 ετών, ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «ο Αυστραλός». Ήταν γνώριμος στην αστυνομία και καταγεγραμμένος στα αρχεία της Ασφάλειας, αφού είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών. 
Υπήρξε συμμέτοχος σε εταιρεία security, όπου μέρος του μετοχικού κεφαλαίου κατείχε και πρώην υπουργός.
Μάλιστα, στον εν λόγω πολιτικό, φέρεται να είχε διατεθεί εταιρικό αυτοκίνητο, ένα θηριώδες Range Rover το οποίο ο πολιτικός δεν επέστρεψε ποτέ, ούτε όταν αποχώρησε από την εταιρεία.
Ο Γ. Μακρής διατηρούσε υψηλό προφίλ κοσμικής ζωής με έντονη παρουσία σε μαγαζιά της Αθήνας και της Μυκόνου και ήταν παντρεμένος με το γνωστό μοντέλο, Βικτώρια Καρύδα, η οποία συμμετέχει στο ριάλιτι «My Style Rocks». Μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μακρής είχε απασχολήσει και τις Αρχές της Αυστραλίας για εμπόριο ναρκωτικών. Ο ίδιος μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας την τελευταία δεκαετία, ωστόσο τον τελευταίο καιρό είχε επιλέξει να παραμείνει στην Αθήνα. Στην Αυστραλία υπήρξε ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου. Είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή σε θερμά επεισόδια που σημειώθηκαν σε Αυστραλία, Αγγλία και Μύκονο.
Οι ύποπτοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικοί ύποπτοι θεωρούνται  τέσσερα αδέλφια με καταγωγή από τον Λίβανο, πολιτογραφημένοι Αυστραλοί, οι οποίοι ζουν στην Αυστραλία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας του 46χρονου, ο οποίος ζούσε πολλά χρόνια στην Αυστραλία με την οικογένειά του, φέρεται να είχε κοινές επιχειρήσεις εκεί με τον πατέρα των αδελφών.
Οι δυο τους είχαν νυχτερινά μαγαζιά και είχαν κατηγορηθεί για εμπόριο ναρκωτικών. Το 2007 για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους οι σχέσεις τους χάλασαν και από συνέταιροι έγιναν άσπονδοι εχθροί.
Ξέσπασε μάλιστα μεταξύ των δύο οικογενειών ένας σκληρός «πόλεμος» με τον 46χρονο επιχειρηματία να κατηγορείται από τις αυστραλιανές αρχές για απόπειρα δολοφονίας ενός από τα αδέλφια.
Με τη σειρά τους τα τέσσερα αδέλφια κατηγορήθηκαν ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον 46χρονο στην Αυστραλία και σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές δεν αποκλείεται να το πέτυχαν χθες το βράδυ.
Το χρονικό της εν ψυχρώ δολοφονίας
Όλα συνέβησαν γύρω στις 8 το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 46χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης (μαζί με γνωστό πολιτικό) εταιρίας σεκιούριτι στη Βουλιαγμένη, έβγαινε εκείνη την ώρα από το γκαράζ του πολυτελούς σπιτιού του, επί της οδού Τροίας 16 στο Πανόραμα Βούλας, όπου μένει με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Ξαφνικά εμφανίστηκαν από το πουθενά άγνωστοι και πλησίασαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, ο οποίος ήταν γνωστός με την προσωνυμία "Αυστραλός".
Όσα ακολούθησαν παραπέμπουν σε χολιγουντιανή ταινία. Ο 46χρονος, βλέποντας τους δύο άγνωστους να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του, επιχείρησε να βγει από το αυτοκίνητό του. Όμως δεν πρόλαβε να πάει μακριά, καθώς οι δράστες έβγαλαν όπλο και τον πυροβόλησαν. Στη συνέχεια πήγαν κοντά του και του έδωσαν τη χαριστική βολή. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή, μέσα στο σπίτι βρίσκονταν με την οικιακή βοηθό τα παιδιά του επιχειρηματία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα φέρει τουλάχιστον δύο εμφανή τραύματα στο στήθος και ένα στην πλάτη, πιθανότατα από εννιάρι πιστόλι. Λίγο αργότερα, έφτασαν στη Βούλα αστυνομικοί, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο και συνέλεξαν από τον δρόμο τους κάλυκες. Παράλληλα, άρχισε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ στο σημείο έφτασε και ο πατέρας του θύματος, Έλληνας εξ Αιγύπτου, πρώην επαγγελματίας τραγουδιστής. "Πείτε μου ότι ο γιος μου είναι καλά...", έλεγε γεμάτος αγωνία, έχοντας μια τελευταία ελπίδα ότι ο γιος του βρισκόταν ακόμα στη ζωή.
Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η μαφιόζικη τύπου επίθεση σε βάρος του 46χρονου να εντάσσεται στον ανελέητο πόλεμο που μαίνεται τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των ανθρώπων της νύχτας. Μάλιστα, εξετάζουν αν το τελευταίο περιστατικό συνδέεται με το αιματηρό επεισόδιο που έγινε στον Πειραιά, μόλις ένα 24ωρο πριν και είχε ως κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό ενός 37χρονου, ο οποίος υπήρξε σύντροφος της 33χρονης Κ.Α. που υπέγραφε στο Instagram ως "Bella Mafia" και η οποία δολοφονήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μέσα στο αυτοκίνητό της, στο πάρκινγκ του σπιτιού της στην Κηφισιά.
Τα πρώτα στοιχεία
Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν να πάρουν καταθέσεις τόσο από την σύζυγο του 46χρονου, όσο όμως και από τους περίοικους στη Βούλα.
Από τις μαρτυρικές καταθέσεις φαίνεται ότι προκύπτει πως οι δράστες της δολοφονίας χρησιμοποίησαν μηχανή. Υπήρξαν άνθρωποι που άκουσαν θόρυβο μηχανής αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.
Έτσι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν από χθες τη νύχτα να συλλέγουν υλικό από τις δεκάδες κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες σε σπίτια της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την ύποπτη μηχανή και το δρομολόγιο των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία.
Διακίνηση ναρκωτικών
Όταν ζούσε στην Αυστραλία, ο 46χρονος επιχειρηματίας, είχε απασχολήσει τις Αρχές της χώρας, για υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να ζει στην Ελλάδα, στο πλευρό της εντυπωσιακής παίκτριας ριάλιτι παιχνιδιού, με την οποία παντρεύτηκε το 2016 στη Μύκονο και απέκτησε δύο παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ο Ελληνοαυστραλός έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των δύο ψυχρών εκτελεστών, η ξανθιά καλλονή περπατούσε στην πασαρέλα της Athens Xclusive Designers Week που φέτος γίνεται στο Ζάππειο, για λογαριασμό της σχεδιάστριας Κάθι Χέιντελς. Μόλις πληροφορήθηκε από τους άνδρες τη προσωπικής της φρουράς του συζύγου της τι είχε συμβεί, κατέρρευσε.
Τα εγκαίνια της επιχείρησης
Οι δολοφόνοι του 46χρονου είναι δεδομένο ότι είχαν στήσει καρτέρι. Η ώρα που έγινε το περιστατικό δείχνει ότι οι δράστες περίμεναν το θύμα να βγει από το σπίτι και αυτό οδηγεί ίσως στο συμπέρασμα πως γνώριζαν ότι ο 46χρονος εκείνη την ώρα θα έφευγε από το σπίτι για να πάει στα εγκαίνια της νέας επιχείρησης φύλαξης και καθαρισμού κτηρίων που είχε ανοίξει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Αυτό επίσης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήξεραν καλά τόσο τις κινήσεις όσο και την επιχειρηματική του δραστηριότητα, όπως αναφέρει το newsit.
Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί
Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις αρχές να ερευνούν κάθε πτυχή της επιχειρηματικής και προσωπικής ζωής του θύματος και της οικογένειάς του.
Η έρευνα μάλιστα φαίνεται ότι φτάνει ως τη Μύκονο, η οποία δεν φαίνεται πως ήταν μόνος ο τόπος όπου επέλεξε να παντρευτεί την καλλονή σύζυγό του.
Όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις οι αστυνομικοί θα κινηθούν σε έρευνα με τη μέθοδο των ομόκεντρων κύκλων. Ξεκινούν από τον έλεγχο στοιχείων από τον στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος και στη συνέχεια θα επεκταθούν στον επαγγελματικό του χώρο.
Είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν ξανά οι φάκελοι των υποθέσεων ναρκωτικών σε Ελλάδα και Αυστραλία στις οποίες είχε εμπλακεί στο παρελθόν, όμως στο μικροσκόπιο θα μπει και η Μύκονος.
Το νησί ήταν αγαπημένος τόπος διακοπών για τον 46χρονο, εκεί επέλεξε να κάνει τον “χλιδάτο” του γάμο με την καλλονή σύζυγό του, ωστόσο το νησί των ανέμων έχει γίνει και τόπος αντιπαράθεσης κυκλωμάτων της νύχτας.
Έτσι οι αστυνομικοί θα “τσεκάρουν” ακόμη και την πιθανότητα κάποια επαγγελματική δραστηριότητα του 46χρονου στην περιοχή να τον έφερε αντιμέτωπο με κυκλώματα που λυμαίνονται το νησί “πουλώντας προστασία”. 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
 Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία στη Βούλα - Ήταν σύζυγος γνωστού μοντέλου σε ριάλιτι μόδας (ΕΙΚΟΝΕΣ) - REPORTAZ NET