Latest News

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Μαρία Σταθάκη: Μήνυση στον υβριστή και συκοφάντη - Καταπέλτης για τον πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ Π. Αβραμίδη...

Στα δικαστήρια φαίνεται πως θα οδηγηθεί η απρόκλητη φραστική επίθεση που δέχτηκε η Μαρία Σταθάκη μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά από τον...
 Π. Αβραμίδη, όπως έγραψε το Reportaz Net (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης  "Το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς η πόλη Μας" δηλώνει αποφασισμένη να καταθέσει μήνυση  κατά του προέδρου της ΔΗΡΑΠ, με την "κατηγορία του κοινού και απρόκλητου υβριστή και  συκοφάντη"!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την γραπτή δήλωση της Μαρίας Σταθάκη, αλλά και από την ανακοίνωση του συνδυασμού για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η δήλωση της Μαρίας Σταθάκη είναι η εξής:

" Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά επαναλήφθηκε το φαινόμενο της εκτόξευσης ύβρεων από συμβούλους της πλειοψηφίας προς συμβούλους της μειοψηφίας.
Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, μου επιτέθηκε φραστικά με συκοφαντικούς και απαξιωτικούς ισχυρισμούς και ύβρεις. Όλα τα παραπάνω έχουν καταγραφεί στα πρακτικά, παράλληλα μεταδόθηκαν τόσο από το ραδιόφωνο όσο και από τη WEBTV και ήρθαν σε γνώση ενός ευρύτατου κύκλου ανθρώπων.
Κατόπιν αυτού και εγγράφως γνωστοποιώ την απόφασή μου να απευθυνθώ στη δικαιοσύνη για τον ποινικό και αστικό κολασμό των απαράδεκτων από κάθε άποψη ενεργειών του κ. Αβραμίδη, ο οποίος αυτή τη φορά θα λογοδοτήσει σε αυτή χωρίς το προστατευτικό κέλυφος της ασάφειας των καθηκόντων του αντιδημάρχου ή του δημοτικού συμβούλου, εξ αιτίας του οποίου πλειστάκις έχει διασωθεί, αλλά με την κατηγορία του κοινού και απρόκλητου υβριστή και  συκοφάντη".
                                                       

 Ανακοίνωση από το Λιμάνι της Αγωνίας

Όμως εκτός από την προσωπική δήλωση της Μαρίας Σταθάκη εκδόθηκε και ανακοίνωση από το Λιμάνι της Αγωνίας, που σημειώνει τα εξής: 

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμανι της αγωνίας ρεπορταζνετ"Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου 2017 συζητήθηκε η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα. Η δημοτική μας κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας» επανέλαβε τη θέση της ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι δίκαια και ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει εφικτή και μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας λύση. Παράλληλα όμως, αναφέρθηκε και στην ευθύνη που φέρει η δημοτική αρχή να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στη μονιμότερη επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων που σχετίζονται και με το προσωπικό του δήμου.

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η παράταξή μας έθεσε και πάλι το θέμα της ορθής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και ειδικότερα την υποχρέωση συμμετοχής των δημοτικών συμβούλων στις συνεδριάσεις του όπως και σ’ εκείνες των λοιπών οργάνων του δήμου. Υπογραμμίσαμε, επίσης, την αναγκαιότητα να ενημερώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι έγκαιρα για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, πράγμα που είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διεξοδικής και αποτελεσματικής συζήτησης.

Δηλώσαμε μάλιστα ότι πλέον θα απέχουμε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για κάθε θέμα που τα σχετικά του έγγραφα δεν δίδονται έγκαιρα στους συμβούλους, όπως άλλωστε πράξαμε χτες σε τρία συνολικά θέματα εκ των οποίων το ένα αφορούσε στη χορήγηση νέου δανείου στο Δήμο Πειραιά από το ΤΠΔΠ. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε γίνει και προ καιρού συζήτηση και είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας σχετικά με τους επαχθείς για το Δήμο συμβατικούς όρους.

Επίσης, κρίσιμο για εμάς αλλά θεωρούμε κρισιμότερο γι’ αυτό που απηχεί ως προς την δημοκρατική πολιτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το γεγονός ότι και αυτή η συνεδρίασή του αμαυρώθηκε από μία ακόμα απρόκλητη και εξυβριστική επίθεση συμβούλου της πλειοψηφίας εναντίον μας. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ, Παναγιώτη Αβραμίδη, που εξαπέλυσε συκοφαντικές ύβρεις κατά της επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας Μαρίας Σταθάκη, η οποία μετά από το νέο αυτό συμβάν δήλωσε ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη για την ποινική και αστική αποκατάσταση της προσβολής που υπέστη.

Με την επανάληψη αυτών των περιστατικών, εξαντλείται πλέον η ανοχή και η καλή μας προαίρεση να τα αντιμετωπίζουμε ως φαινόμενα μεμονωμένα. Πρόκειται αντιθέτως για συνολικότερη και μόνιμη συμπεριφορά προς τη δημοτική μας παράταξη και τους συμβούλους μας ατομικά και αυτό δεν πρέπει να απασχολεί μόνο εμάς αλλά οπωσδήποτε και τη δημοτική αρχή και τον ίδιο το δήμαρχο, όπως και τις υπόλοιπες παρατάξεις, γιατί έχει άμεση σχέση με το διάλογο, τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση όλων μας, με απόλυτο σεβασμό στις αντίθετες απόψεις.

Έχει τελικά σχέση με το πώς επιλέγει ή μπορεί ο καθένας και η καθεμία που συμμετέχει στις όποιες πολιτικές διεργασίες -πόσο μάλλον σε αυτές της εκπροσώπησης- να ασκεί το έργο και το ρόλο του. Πρόκειται στην ουσία για το αξιακό πολιτικό και κοινωνικό φορτίο του που τον καθορίζει και τον περιγράφει. Στο δημόσιο χώρο είναι που έχει τη μεγαλύτερη αξία να διαφυλάσσεται η δημιουργική σημασία των επιχειρημάτων και η συζήτηση με βάση αυτά και μόνο αυτά. Η καταφυγή σε υβριστικές και συκοφαντικές εκρήξεις όχι μόνο δείχνει το περιεχόμενο του πολιτικού πολιτισμού του αλλά και την αδυναμία του να συνδιαλλαχθεί με βάση τις απόψεις ή τις ενέργειές του που δεν αντέχουν στην όποια κριτική.

Η δημοκρατία είναι συνθήκη δύσκολη και με ειδικό πολιτικό βάρος και βάθος. Συγχρόνως όμως είναι συνθήκη ευάλωτη, παίρνει το περιεχόμενο που της δίνουμε εμείς.
 Ας αναλογιστούν όλοι και όλες την ευθύνη τους απέναντί της ".