Latest News

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Νέες σκηνές ντροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Οι προσβολές, οι συκοφαντίες και οι μηνύσεις (BINTEO)



Από τον Κύρο Παληκάρη

Ένας νέος καβγάς με προσβολές, ύβρεις και επίπεδο που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό του Πειραιά...
σημειώθηκε για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο καβγάς ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή, όταν στα προ ημερησίας ήρθε χωρίς εισήγηση ένα θέμα της ΔΗΡΑΠ  για διαφημίσεις του δημοτικού ραδιοφώνου σε λεωφορεία με ανταποδοτικά  από το "Κανάλι 1" 1.000 σποτάκια. Αφορούσαν εκτός από δρομολόγια των λεωφορείων και διάφορες άλλες δημοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα, προβάλλοντας εμμέσως τη δημοτική αρχή Μώραλη.
Η επικεφαλής του συνδυασμού "Το Λιμάνι Της Αγωνίας" Μαρία Σταθάκη έκανε το... λάθος να ρωτήσει τι ακριβώς μηνύματα θα μεταδίδονται στα σποτάκια από τη συχνότητα του δημοτικού ραδιοφώνου. Τότε δέχτηκε ξαφνικα ένα απίστευτο πολιτικό «bullying» από τον πρόεδρο της ΔΗΡΑΠ Π.  Αβραμίδης, ο οποίος σε έντονο ύψος άρχισε να της επιτίθεται φραστικά, φωνάζοντας "ντροπή σου, που είσαι και επικεφαλής συνδυασμού"! 
Ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα. Τότε αναφέρθηκαν ακατάληπτα κάτι για μια παλιά υπόθεση που φέρεται να είχε αναλάβει ως δικηγόρος η Μ. Σταθάκη μαζί με τον Γιάννη Καρδαρά (πρώην δημοτικό σύμβουλο με το Λιμάνι της Αγωνίας) σε μήνυση ιδιώτη κατά συμβούλων. 
Μάλιστα, ακούστηκαν φράσεις όπως "βούλωσε το", "ντροπή σου", "σε λυπάμαι"! 

 Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης ζήτησε να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση και να μην καταγραφούν στα πρακτικά οι διάλογοι της ντροπής...

 Πάντως, η Μαρία Σταθάκη ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του προέδρου της ΔΗΡΑΠ για τις συκοφαντίες, τις προσβολές, τις ύβρεις του, αλλά και τα ψεύδη του. Όπως ανέφερε, ο βίος και η πολιτεία του καθενός είναι γνωστά και ξέρουμε ποιος στο παρελθόν έχει χρεώσει τον Δήμο, σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών για τον διαχειριστικό έλεγχο.