Το αεροσκάφος εξέπεμψε κατά τη διάρκεια της πτήσης κωδικό που υποδήλωνε πιθανή αεροπειρατεία, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν άμεσα οι γερμανικές Αρχές. Το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά, αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στον χώρο, ενώ μαχητικά Eurofighter απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν το επιβατικό αεροσκάφος μέχρι την προσγείωσή του.

Τελικά, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και από την επικοινωνία των Αρχών με το πλήρωμα προέκυψε ότι δεν υπήρχε πραγματική απειλή.

Από τον κωδικό αεροπειρατείας στη μεγάλη κινητοποίηση

Ο συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 12:15 τοπική ώρα, όταν αναμενόταν η άφιξη της πτήσης από την Κέρκυρα.

Μετά τη μετάδοση του επίμαχου κωδικού, η αστυνομία απέκλεισε το αεροδρόμιο και στην επιχείρηση συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις. Παράλληλα, Eurofighter της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας συνόδευσαν το αεροσκάφος στον γερμανικό εναέριο χώρο.

Τα μαχητικά αποχώρησαν όταν ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η προσγείωση.

Οι επιβάτες παρέμειναν μέσα στο αεροπλάνο

Μετά την άφιξη στη Νυρεμβέργη, επιβάτες και πλήρωμα παρέμειναν αρχικά στο αεροσκάφος όσο οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν τους απαραίτητους ελέγχους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι όλοι ήταν καλά και ότι δεν είχε εντοπιστεί κάτι ανησυχητικό μέσα στο αεροπλάνο.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων ο συναγερμός έληξε, ενώ η λειτουργία του αεροδρομίου άρχισε να επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς λίγο μετά τις 13:30.

Ανθρώπινο λάθος ή τεχνικό πρόβλημα;

Το ερώτημα που καλούνται πλέον να απαντήσουν οι αρμόδιες Αρχές είναι πώς μεταδόθηκε ο κωδικός που ενεργοποίησε το πρωτόκολλο για πιθανή αεροπειρατεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το περιστατικό προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος ή από τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος.

Και συναγερμός για πιθανό drone λίγες ώρες νωρίτερα

Το περιστατικό με την πτήση από την Κέρκυρα δεν ήταν η μοναδική αναστάτωση στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης την Τρίτη.

Νωρίτερα, τρεις πιλότοι είχαν αναφέρει ότι είδαν άγνωστο αντικείμενο κοντά στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια απογείωσης ή προσγείωσης, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να επρόκειτο για drone.

Στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε και αστυνομικό ελικόπτερο, χωρίς τελικά να εντοπιστεί μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η κινητοποίηση προκάλεσε καθυστερήσεις σε έξι πτήσεις, ενώ δύο αεροσκάφη εκτράπηκαν προσωρινά προς Κολωνία και Πράγα.