Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά, με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία να απαντά άμεσα και τις αναχαιτίσεις να οδηγούν σε δύο εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών F-16.
Συνολικά, 9 τουρκικά αεροσκάφη καταγράφηκαν στο FIR Αθηνών, αποτελούμενα από τρεις σχηματισμούς των δύο F-16 και τρία μεμονωμένα UAV. Από τα τουρκικά μαχητικά, τέσσερα F-16 ήταν οπλισμένα.
Η τουρκική δραστηριότητα είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν 10 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, εκ των οποίων τρεις από τα F-16 και επτά από τα UAV.
Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν 10 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, όλες από τουρκικά F-16.
Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τα ελληνικά μαχητικά να απογειώνονται για την αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.
Κατά τη διαδικασία των αναχαιτίσεων σημειώθηκαν δύο εμπλοκές με τουρκικά μαχητικά, σε ένα ακόμη επεισόδιο της συνεχιζόμενης αεροπορικής δραστηριότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική.
Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 10/9, η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ», με τη συμμετοχή Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας. Η άσκηση πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
