Δικάζονται σήμερα από το Αυτόφωρο, η 68χρονη και ο γιός της για την κατηγορία της εξαφάνισης νεκρού με κάθε τρόπο από κοινού σε βαθμό πλημμελήματος, πράξη που αφορά στην κατηγορία ότι έθαψαν την υπερήλικη γυναίκα, τα οστά της οποίας βρέθηκαν στην αποθήκη του σπιτιού της οικογένειας... στο Μαραθώνα.
Η 68χρονη φέρεται να αποδέχεται ότι έχει διαπράξει το συγκεκριμένο αδίκημα ισχυριζόμενη ότι έθαψε τη σορό της εκεί για να παίρνει τη σύνταξή της, ενώ ο γιος της κατηγορουμένης αρνείται ότι συμμετείχε στην πράξη.
Εν τω μεταξύ εκκρεμεί η εξέταση των οστών του θύματος από ειδικό ανθρωπολόγο, ώστε να προσδιοριστεί η ηλικία του και κατ’ επέκταση ο χρόνος θανάτου, ώστε να αποδοθεί και η κατηγορία της απάτης σε βάρος του δημοσίου στους δύο συλληφθέντες. Αν το συνολικό ποσό της απάτης υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ, τότε το αδίκημα θα είναι σε βαθμό κακουργήματος, αλλιώς θα είναι πλημμέλημα. Και οι δύο κατηγορούμενοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης παραμένουν υπό κράτηση
Πώς τους «ξεσκέπασε» η εγγονή
Υπενθυμίζεται ότι τα ευρήματα εντοπίστηκαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής (4/9) σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο της κατοικίας στην οδό Ιθάκης στον Μαραθώνα, μετά από καταγγελία της εγγονής της υπερήλικης, που φέρεται να δήλωσε ότι εδώ και μία δεκαετία δεν είχε επαφή με τη γιαγιά της.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά την καταγγελία της εγγονής της 90χρονης, η οποία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε χάσει εδώ και χρόνια κάθε επαφή με τη γιαγιά της.
Η γυναίκα φέρεται να είχε πληροφορηθεί από τη μητέρα της ότι η ηλικιωμένη είχε πεθάνει, χωρίς όμως να έχει σαφή εικόνα για το πότε και πού είχε γίνει η ταφή της. Η απουσία ληξιαρχικής πράξης θανάτου και οι πληροφορίες που έφτασαν στην εγγονή της προκάλεσαν νέα ερωτήματα και τελικά οδήγησαν την υπόθεση στις Αρχές.
Μαραθώνας: Τι οδήγησε την εγγονή να καταγγείλει την μητέρα και τον αδερφό της
Η εγγονή είπε «Το 2015 με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου και με ενημέρωσε ότι βρήκε νέο σύντροφο που κατοικεί στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, με αποτέλεσμα να πάρει τον αδερφό μου να φύγουν και να μείνουν όλοι μαζί στο σπίτι του, ενώ η γιαγιά θα έμπαινε σε κάποιο γηροκομείο στην περιοχή της Πεντέλης. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα μου ήταν αραιή και σε αυτήν δεν λέγαμε πράγματα πέραν του αν είναι καλά και για θέματα λειτουργικότητας του σπιτιού στον Μαραθώνα. Τα Χριστούγεννα του έτους 2017 με ενημέρωσε τηλεφωνικά η μητέρα μου ότι η γιαγιά απεβίωσε από καρκίνο του εντέρου και έκτοτε χάθηκε. Δεν είχαμε επικοινωνία για αρκετό διάστημα και αναρωτήθηκα πού θα γίνει η ταφή ή η κηδεία, καθότι δεν τα πήγαινα καλά με τέτοιου είδους διαδικασίες», ανέφερε στην κατάθεσή της η εγγονή της 90χρονης.
Γειτόνισσα ανέφερε πως το ζήτημα ήταν η πώληση του σπιτιού. Επειδή βρέθηκε κάποιος αγοραστής για το σπίτι και ήθελαν να το πουλήσουν, μπήκε στη μέση το ζήτημα πού είναι η γιαγιά.Και αυτό επιβεβαιώνεται από την κατάθεση της εγγονής ότι ξεκίνησε να ψάχνει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της γιαγιάς η ίδια, απευθυνόμενη στις αρμόδιες υπηρεσίες, γιατ ί η μητέρα της δεν της την έδινε και εκεί αντιλήφθηκε ότι η πράξη αυτή δεν υπήρχε. Και αυτό ήταν που την κινητοποίησε για να δει τελικά να κάνει την καταγγελία: πού είναι η γιαγιά μου;
«Τη γνωρίζαμε, αφού έμενε πολλά χρόνια εδώ πέρα. Όχι, φυσιολογικοί άνθρωποι ήταν. Εντάξει, δεν έμενε εδώ με το γιο της. Πηγαίνανε, ψωνίζανε. Τι παράξενη συμπεριφορά να έχουν; Όχι, δεν είχανε. Ε, τώρα μες στην απελπισία της η γυναίκα μπορεί να μην είχε χρήματα και έκανε μια βλακεία. Τι να πω κι εγώ τώρα. Πάνε πάντως οι άνθρωποι αυτοί εδώ πέρα και μάλλον θα ‘χανε κάνει μια ανοησία. Τι να κάνανε άλλο; Ναι, βέβαια την είχα δει. Πώς δεν την είχα; Ήταν και σπίτι μας η γυναίκα. Τι λέτε! Κάτσε, αυτή είχε σπάσει τα ισχία της. Ήταν μεγάλη η γυναίκα, γιατί πρέπει να κοντεύει τα εκατό τώρα. Η μητέρα μου είναι μεγάλη γυναίκα, δεν κυκλοφορεί. Ζει όμως. Πού να ξέρω τι γίνεται μέσα στο σπίτι της. Αυτή έλεγε ότι την είχε βάλει σε γηροκομείο. Έλεγε την πλήρωνε χίλια διακόσια ευρώ και την είχε στο γηροκομείο. Αλλά τι γίνεται στο σπίτι του αλλουνού; Η μάνα μου εδώ είναι ενενήντα τόσων χρονών και είναι μέσα στο σπίτι, δεν κυκλοφορεί. Παραπέρα από αυτό δεν έχω μάθει. Δεν ξέρω αυτή η γυναίκα, γιατί είμαστε γι-χρόνια γειτόνοι και έχουμε και μια ψιλή συγγένεια, αλλά δεν ξέρω τι να σας πω τώρα. Όλους φυσιολογικούς τους έβρισκα όλους εδώ πέρα. Αυτό το σπίτι το είχανε οι δύο, τα δύο εγγόνια. Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά, κάτι θύμωσε κάτι και το πουλάγανε αυτό το σπίτι. Κάτι έγινε. Τώρα τι να σας πω τώρα οικογενειακά. Είναι από άλλο πατέρα αυτά τα δύο εγγόνια, δεν είναι από τον ίδιο πατέρα», ανέφερε γειτόνισσα.

Ακολουθήστε το reportaznet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα πολιτικά νέα στην Ελλάδα & τον Κόσμο
