Μετ’ εμποδίων ξεκινά η Τρίτη 17 Μαρτίου για τους οδηγούς στο λεκανοπέδιο, καθώς η κίνηση σε βασικούς οδικούς άξονες είναι ιδιαίτερα αυξημένη από νωρίς το πρωί, δοκιμάζοντας την υπομονή...των μετακινούμενων.
Η κίνηση βρίσκεται στο «κόκκινο» σε κεντρικές λεωφόρους και δρόμους της Αθήνας, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω λόγω της απουσίας ταξί, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει ο ΣΑΤΑ, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου.
Στον Κηφισό, όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά, τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται από τη Λυκόβρυση έως το Αιγάλεω. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η συμφόρηση και στα δύο ρεύματα, κυρίως στο τμήμα από τη Νέα Φιλαδέλφεια έως τη λεωφόρο Αθηνών.
Στο κέντρο της πόλης, έντονα προβλήματα παρατηρούνται στην άνοδο της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, από το ύψος της Αρδηττού.
Στη λεωφόρο Συγγρού, σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται στο ρεύμα προς Σύνταγμα, από την Καλλιρόης έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στις λεωφόρους Κηφισίας και Μεσογείων, όπου η
Στη λεωφόρο Ποσειδώνος καταγράφονται μικρές καθυστερήσεις και στα δύο ρεύματα, κυρίως στο ύψος της Αλίμου και της Εδέμ.
Αυξημένη είναι η κίνηση και στη λεωφόρο Καρέα, από την Ηλιούπολη έως τη συμβολή με την Αλίμου–Κατεχάκη, ενώ επιβαρυμένη είναι η εικόνα και στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
Στον Πειραιά, η κυκλοφορία γύρω από το λιμάνι παρουσιάζει επίσης καθυστερήσεις, ενώ στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς το Αεροδρόμιο καταγράφονται καθυστερήσεις 10 έως 15 λεπτών, από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τον κόμβο Κηφισίας.
