Latest News

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ μετέφερε τη Ολυμπιακή Φλόγα από την Ακρόπολη έως το Καλλιμάρμαρο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες [βίντεο]


Η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Αγώνες Milano Cortina 2026 άρχισε νωρίς το πρωί  το ταξίδι της από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου το προηγούμενο βράδυ είχε τελεστεί η αφή από τον Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο. Από εκεί ξεκίνησε η διαδρομή της προς το... Καλλιμάρμαρο.

Στο τελετουργικό της λαμπαδηδρομίας συμμετείχαν αρκετές δημόσιες προσωπικότητες. Ανάμεσά τους και η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, η οποία παρέλαβε τη Φλόγα λίγο μετά τις 08:30 μπροστά από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η δάδα έφτασε στα χέρια της από τον Στέφανο Χανδακά, Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας.

Αφού διένυσε το δικό της κομμάτι της διαδρομής, η Γκιλφόιλ παρέδωσε τη Φλόγα στον Τζος Χακ, τον υπαρχηγό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο οποίος με τη σειρά του συνέχισε την πορεία και την πέρασε στον Χρήστο Μαραφάτσο, συμπρόεδρο της κίνησης Greeks for Trump.


Η σημερινή λαμπαδηδρομία θα ολοκληρωθεί με την παράδοση της Φλόγας στην οργανωτική επιτροπή των Αγώνων «Milano Cortina 2026», προκειμένου να μεταφερθεί στην Ιταλία ενόψει της Τελετής Έναρξης στις 6 Φεβρουαρίου 2025.

Για ακόμη μία φορά, η διαδρομή από την Ακρόπολη μέχρι το Καλλιμάρμαρο τονίζει τον συμβολικό δεσμό ανάμεσα στην ελληνική Ολυμπιακή παράδοση και τη σύγχρονη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.