Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής το μεσημέρι της Δευτέρας, για τη φωτιά που ξέσπασε στην Πολυτεχνειούπολη, στους πρόποδες του Υμηττού, στην περιοχή... του Ζωγράφου.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις κατόρθωσαν μέσα σε 20 λεπτά, να οριοθετήσουν τη φωτιά, πριν αυτή πάρει διαστάσεις και απειλήσει το δάσος του Υμηττού.
Επρόκειτο για μια άκρως επικίνδυνη φωτιά, η οποία έκανε, μάλιστα, και κηλίδωση προς Παπάγου, ωστόσο η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα να κατορθώσουν να τη θέσουν υπό έλεγχο μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.
Στο σημείο βρέθηκαν 110 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων, πολλοί εθελοντές και 19 εναέρια μέσα (7 ελικόπτερα, 11 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο επιτήρησης).
Φωτιά: Τι εξετάζει η Πυροσβεστική
Παράλληλα, στο σημείο βρέθηκαν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), προκειμένου να διαπιστώσουν πώς ξέσπασε η φωτιά.
Ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού ανέφερε στο ΕΡΤΝews ότι ήταν οι δύο οι εστίες της φωτιάς. Η δεύτερη ξέσπασε λίγο αργότερα στην οδό Ζησιμοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές θα ερευνήσουν αν οι δύο εστίες συνδέονται, καθώς ένα τέτοιο σενάριο θα έδειχνε ενδεχομένως σχέδιο εμπρησμού.
