Latest News

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ανεξέλεγκτα συνεχίζεται η ρύπανση από τα πλοία στο λιμάνι



Οι καταγγελίες των μελών του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής συνεχίζονται για τους παράνομους εκκαπνισμούς της ακτοπλοΐας και την ατμοσφαιρική ρύπανση...που προκαλούν στον Πειραιά.

Να σημειώσουμε ότι το ΚΡΗΤΗ ΙΙ αποσύρθηκε οριστικά από την Ελληνική ακτοπλοΐα. μετά από τις καταγγελίες μας που έφτασαν μέχρι την Εθνική αρχή διαφάνειας. Ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό ρύπανσης που πέφτει στην αντίληψή τους. Πρόκειται για την υγεία μας και το περιβάλλον μας


Προς

Κο. Λιμενάρχη,

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

klp.limenarxis@hcg.gr <klp.limenarxis@hcg.gr



Αξιότιμε κε Λιμενάρχα


Την 9η Ιουνίου 2024 κατέγραψα ατμοσφαιρική ρύπανση στις 07:30 από το BLUE STAR Delos το οποίο προκάλεσε ατμοσφαιρική ρύπανση κατά τη διαδικασία για απόπλου καταστρατηγώντας την παράγραφο 2 του άρθρου1 του Παραρτήματος Κανονισμού Λιμένος Πειραιώς 48/63 (ΦΕΚ 438 Β΄, 1963) όπου σαφώς αναφέρει ότι :

Αξιότιμε κε Λιμενάρχα,

Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να με πληροφορήσετε γιατί καθημερινά παρατηρύνται αυτά τα φαινόμενα ρύπανσης προκαλώντας μεγάλη επιβάρυνση στην πόλη και στη Δημόσια Υγεία.

Όπως καταλαβαίνετε το ενδιαφέρον των πολιτών για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα που αναπνέουμε είναι αξιακά και διοικητικά σαφώς προσδιορισμένο συνταγματικά και με σχετική νομολογία. Ως εκ τούτου έχω κάθε δικαίωμα να πληροφορηθώ για τις ενέργειες των αρμόδιων φορέων.


Με εκτίμηση

Β.Σ. Τσελέντης,

Ομ. Καθηγητής Θαλασσίου Περιβάλλοντος,

Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών,

Πανεπιστήμιο Πειραιά.

tselenti@unipi.gr