Latest News

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για το 2024-2025

 


Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τον κοινωνικό τουρισμό για την περίοδο 2024-2025, με την υπηρεσία να ετοιμάζεται για τη... σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, συνολικά 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα από 1η ως 30η Απριλίου. Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ενώ ακολουθούν η Εύβοια και τα Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με τη χρήση των επιταγών κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων.

Ειδικά για καταλύματα σε ΛέροΛέσβοΧίοΚω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα ΡόδουΒ. ΕύβοιαςΈβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.