Latest News

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

NBA- Τζοέλ Εμπίντ: Αποκάλυψε ότι πάσχει από την παράλυση Bell

 Λίγο μετά τη λήξη του τρίτου παιχνιδιού ανάμεσα σε Φιλαδέλφεια Σίξερς και Νιου Γιορκ Νικς - στο οποίο ο Τζοέλ Εμπίντ πέτυχε 50 πόντους, αποκάλυψε ότι πάσχει από την...παράλυση Bell.

Ο Αμερικανοκονγκολέζος σέντερ, Τζοέλ Εμπίντ δήλωσε ότι «νομίζω ότι όλο αυτό ξεκίνησε πριν από το παιχνίδι με το Μαϊάμι για τα play-in. Είχα ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν κάτι. Συνήθως δεν μου αρέσει να το τσεκάρω, αλλά συζήτησα με κάποιον. Για αυτό με το Μαϊάμι δεν ένιωθα καλά. Η αριστερή πλευρά του προσώπου μου, το στόμα και το μάτι μου έχουν επηρεαστεί. Είναι ενοχλητικό. Είναι δύσκολο, αλλά δεν τα παρατάω. Είναι ατυχές, έτσι το βλέπω, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Πρέπει να συνεχίσω να παλεύω».

Η παράλυση του Εμπίντ είναι παροδική, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο θα κάνει τον «κύκλο» της. Ο ηγέτης των Σίξερς δε, έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς σε όλη την καριέρα του και θα πρέπει να ξεπεράσει πλέον και αυτή την ασθένεια. Παρόλα αυτά, δεν τον απέτρεψε από το να πετύχει “50άρα” στη νίκη της ομάδας του.

Η παράλυση Bell είναι μια σπάνια πάθηση που επηρεάζει το νεύρο του προσώπου και τους μύες. Μπορεί να εμφανιστεί μετά από έρπη ή άλλη ιογενή ασθένεια όπως η γρίπη ή το κρυολόγημα. Μπορεί να παρατηρήσετε πονοκέφαλο και πόνο, συσπάσεις ή αδυναμία στη μία πλευρά του προσώπου σας. Η παράλυση Bell εκδηλώνεται με οξεία μονόπλευρη αδυναμία του προσώπου, που εκδηλώνεται γρήγορα και φθάνει στο μέγιστό της μέσα σε δύο ημέρες.