Latest News

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Σοκ με την αυτοκτονία μαθητή στην Αυστραλία: Τον εκβίαζε ζευγάρι από τη Νιγηρία


Δύο άτομα συνελήφθησαν στη Νιγηρία για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος ενός Αυστραλού μαθητή που αυτοκτόνησε...

Η αυστραλιανή αστυνομία λέει ότι το έφηβο θύμα είχε ανταλλάξει ακατάλληλες εικόνες με ένα άτομο στο Διαδίκτυο το οποίο έπειτα άρχισε να απειλεί και να απαιτεί χρήματα.

Μετά από μια παγκόσμια έρευνα, το ζευγάρι που φέρεται ως υπεύθυνο εντοπίστηκε στη Νιγηρία, όπου θα αντιμετωπίσουν το δικαστήριο.

Η αστυνομία λέει ότι οι αυτοκτονίες – ιδιαίτερα των νέων – αυξάνεται δραματικά.

ADVERTISEMENT

Λεπτομέρειες σχετικά με την ηλικία του αγοριού ή το πού ζούσε δεν έχουν δημοσιοποιηθεί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς του.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας περιέγραψε τους φερόμενους εκβιαστές ως «νεαρούς άνδρες» και είπε ότι απείλησαν να στείλουν φωτογραφίες στους φίλους και την οικογένεια του εφήβου εάν δεν τους πλήρωνε 500 δολάρια Αυστραλίας (260 £, 330 δολάρια).

“Τα μηνύματα είναι φρικτά. Είναι επιθετικά και ασκούν μεγάλη πίεση στο αγόρι να πληρώσει τα χρήματα”, είπε ο διοικητής της αστυνομίας για την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο, Μάθιου Κραφτ, στην Sydney Morning Herald (SMH).

Το αγόρι αυτοκτόνησε το ίδιο απόγευμα, στα τέλη του περασμένου έτους.

Αυστραλοί ντετέκτιβ συνεργάστηκαν με τους ομολόγους τους στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία για να εντοπίσουν τους ύποπτους δράστες σε μια παραγκούπολη στη Νιγηρία με πληθυσμό άνω των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στοιχεία ότι το ζευγάρι είχε προσπαθήσει επίσης να εκβιάσει άλλους ανθρώπους βρέθηκαν στα τηλέφωνά τους, σύμφωνα με το SMH. Έχουν κατηγορηθεί για τον υποτιθέμενο εκβιασμό του Αυστραλού αγοριού, αλλά όχι για τον θάνατό του.

Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις στον Καναδά και τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια εφήβων που αυτοκτόνησαν αφού έγιναν στόχος εκβιασμών.

Το FBI προειδοποιεί για έκρηξη σε περιπτώσεις εκβιασμού

Αγόρια ηλικίας 13 ετών στοχοποιούνται σε απάτες σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με έναν ερευνητή της αστυνομίας, υπάρχει “τεράστια άνοδος” σε υποθέσεις εκβιασμών και έχει κάνει έκκληση σε όποιον στοχοποιηθεί να επικοινωνήσει με την αστυνομία.

«Αυξήθηκαν σχεδόν κατά 400% τους τελευταίους 18 μήνες», είπε σε δήλωσή του.

«Θέλουμε οι νέοι να συνεχίσουν να καταγγείλουν αυτές τις περιπτώσεις και να μην ντρέπονται ποτέ να μιλήσουν στην αστυνομία.

“Η εκβιασμός είναι ένα πολύ πραγματικό έγκλημα… Αυτές οι συλλήψεις στη Νιγηρία δείχνουν πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει η αστυνομία για να αναζητήσει δικαιοσύνη για λογαριασμό της νεαρής κοινότητάς μας.”