Latest News

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Σεισμός στη Νέα Υόρκη: Οι θεωρίες συνωμοσίας και η έκλειψη ηλίου


Ο σεισμός που ταρακούνησε τη Νέα Υόρκη φαίνεται ότι ξύπνησε και τις θεωρίες συνωμοσίας αλλά και τους λάτρεις της... αριθμολογίας!

Ο σπάνιος σεισμός που ταρακούνησε τη Νέα Υόρκη, τρεις ημέρες πριν από την σπανιότατη ολική έκλειψη Ηλίου, ήταν αρκετός ώστε ορισμένοι Αμερικανοί να θεωρήσουν «κακό οιωνό» αυτήν τη συγκυρία.

«Ο Θεός στέλνει στην Αμερική ισχυρά σημάδια για να μας πει να μετανοήσουμε. Σεισμούς, εκλείψεις και πολλά άλλα που θα ακολουθήσουν. Προσεύχομαι η χώρα μας να τα καταλάβει», έγραψε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και υπέρμαχος θεωριών συνωμοσίας.

Υπολογίζεται ότι 42 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το βορειοανατολικό τμήμα βγήκαν από τη ρουτίνα τους όταν ο σεισμός ταρακούνησε κτίρια περίπου στις 10:23 το πρωί της Παρασκευής.

ADVERTISEMENT

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου επτά μίλια βόρεια του σταθμού Whitehouse του Νιου Τζέρσεϊ, περίπου μία ώρα δυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Ενώ οι σεισμοί δεν είναι πρωτάκουστοι στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, τέτοιου μεγέθους δεν έχουν γίνει αισθητοί στην περιοχή για πάνω από μια δεκαετία.

«Το παίρνουμε πολύ σοβαρά», έγραψε η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ στο X μετά τον σεισμό.

«Υπάρχει πάντα η πιθανότητα μετασεισμών. Δεν έχουμε νιώσει το μέγεθος αυτού του σεισμού από το 2011 περίπου.

Και τώρα ορισμένοι χρήστες X προωθούν περίεργες θεωρίες που συνδέουν τον σεισμό με τη σπάνια ηλιακή έκλειψη που θα συμβεί τη Δευτέρα, 8 Απριλίου.

Λάτρεις της αριθμολογίας!

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο σεισμός μεγέθους στο NJ ήταν 4,8 Ρίχτερ και η ηλιακή έκλειψη είναι στις 4/8», δημοσίευσε ο χρήστης X Andrew Graf (@AndrewGraf_10).

Ο ισχυρισμός του προκάλεσε σάλο στους άλλους χρήστες.

«Το 4,8 είναι μια ανθρωπογενής μέτρηση… η έκλειψη είναι η φύση», αντέτεινε ένα άτομο.

«Μια μέτρηση που υπολογίζει μια φυσική καταστροφή, όχι έναν κατασκευασμένο αριθμό lmao», δήλωσε ένας άλλος χρήστης!

“Δεν πιστεύω πια στις συμπτώσεις. Συγχρονισμοί, ναι. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε γύρω μας και να δούμε τι συμβαίνει”, έγραψε ένα δεύτερο άτομο.