Latest News

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων στα Χανιά: «Βγάζει αίμα, έλα στοπ»! (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ένα περιστατικό βίας ανηλίκων βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στα Χανιά, με τους δράστες να καταγράφουν σε βίντεο... τον ξυλοδαρμό.

Ο άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 10 Απριλίου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, με τους ανήλικους να απαθανατίζουν το ξύλο σε βάρος συνομιλίκου τους σε βίντεο, όπου μάλιστα ακούγεται κάποιος να λέει «βγάζει αίμα, έλα στοπ».

Ο ένας εκ των δύο, όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το zapranews, πέφτει στο έδαφος μετά από «λαβή» ενός ανηλίκου που τον γρονθοκοπεί, ενώ η υπόλοιπη παρέα παρακολουθεί.

Δείτε το βίντεο - Προσοχή σκληρές εικόνες βίας:
 

500 συλλήψεις ανηλίκων και γονέων τους τελευταίους δύο μήνες


Το φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας -που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα- αποτυπώνουν τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κάνει λόγο για 500 συλλήψεις ανηλίκων και γονέων τους τελευταίους δύο μήνες, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι το θέμα της ποινικής μεταχείρισης ανηλίκων είναι πολυ ευαίσθητο.

Όπως σχολίασε ο κ. Χρυσοχοΐδης, η βία μεταξύ ανηλίκων υπήρχε πάντα ωστόσο τώρα έχει δύο ξεχωριστά χαρακτηριστικά. «Οργανώνονται σε συμμορίες τα παιδιά και η βία είναι πολύ έντονη» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως σε λίγες ημέρες νέο πενταψήφιο νούμερο θα τεθεί σε λειτουργία, με ειδικά εκπαιδευμένους τηλεφωνητές στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων Αττικής, που θα δέχονται μηνύματα όλο το 24ωρο, για αυτόματη παρέμβαση.

Εκτός από το νέο πενταψήφιο νούμερο ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέθεσε και τα εξής μέτρα:

  • Σε κάθε πλατεία υπάρχει «soft» αστυνομική παρουσία,προληπτικά, κυρίως άοπλες γυναίκες αστυνομικοί αλλά και άντρες με πολιτικά.
  • Καταγράφονται τα ανήλικα παιδιά που συστηματικά παραβατούν με μικρές ληστείες και κλοπές
  • Ανά πάσα στιγμή θα αντιμετωπίζεται είτε έκκληση γονέα είτε παιδιού, είτε μαρτυρία με τον νέο πενταψήφιο αριθμό
  • Συμπληρώνεται το πλαίσιο από ένα panic button αντίστοιχο με την ενδοικογενειακή βία