Latest News

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Βασίλης Μάγγος: Για βασανιστήρια και επικίνδυνες σωματικές βλάβες διώκονται έξι αστυνομικοί που τον ξυλοκόπησαν το 2020

 Ανατροπή στη δίκη του Βασίλη Μάγγου για τον άγριο ξυλοδαρμό του από έξι αστυνομικούς. Πλέον οι δράστες της επίθεσης κατηγορούνται για πράξεις... κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Την είδηση για την ανατροπή στη δίκη, έκανε γνωστή ο πατέρας του Γιάννης Μάγγος μέσω ανάρτησής του στα social media. Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook, οι έξι κατηγορούμενοι - τέσσερεις άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας- κατηγορούνται για: 

  • Βασανιστήρια κατά συναυτουργία και κατά συρροή 
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή 
  • Έκθεση κατά συναυτουργία 
  • Παράνομη κατακράτηση κατά συναυτουργία 

Στην διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου, αναφέρεται ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι για τις πράξεις που τους προσάπτουν, ενώ για να μην υπάρχει πιθανότητα τέλεσης όμοιων αδικημάτων και να παρευρεθούν το δικαστήριο, τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.  Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί, απαγορεύεται να βγουν εκτός Ελλάδος αλλά πρέπει και να καταβάλλουν ως εγγύηση καθορισμένο χρηματικό ποσό. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος τότε Βασίλης Μάγγος είχε υποστεί αναίτιο ξυλοδαρμό από άνδρες της ελληνικής αστυνομίας στη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου τον Μάιο του 2020. Η συγκέντρωση αλληλεγγύης ήταν σε συλληφθέντες που διαμαρτύρονταν για την καύση σκουπιδιών από το εργοστάσιο της Lafarge. Η δίκη των έξι αστυνομικών έχει αναβληθεί για τις 20 Σεπτεμβρίου 2024.