Latest News

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Eurovision 2024: Ποια είναι η 22χρονη Ιταλίδα που φλερτάρει με τη νίκη

 

Μπορεί τα στοιχήματα να θέλουν τον Κροάτη, Μάρκο Πουρίσιτς, πιθανότερο νικητή της φετινής Eurovision, αλλά η ιταλική συμμετοχή δεν θα αφήσει τον «Baby Lasagna» όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, να κερδίσει... τουλάχιστον εύκολα.


Η Ιταλίδα Αντζελίνα Μάνγκο ήρθε στον φετινό διαγωνισμό αποφασισμένη να κερδίσει, με τα στοιχήματα να τη θέλουν στην τελική τριάδα. Όταν παρουσιάστηκε επίσημα το «La Noia» (Βαρεμάρα) με το οποίο η 22χρονη θα εκπροσωπήσει την πατρίδα της, η Μάνγκο έσπασε ρεκόρ στο Spotify και για λίγο βρισκόταν στην 1η θέση των στοιχημάτων. Το τραγούδι της Ιταλίας σήμερα μετρά πάνω από 40 εκατομμύρια ακροάσεις στη streaming πλατφόρμα, την ίδια ώρα που το «Rim Tim Tagi Dim» του Κροάτη, μετρά κάτω από 3 εκατομμύρια.

Το «La Noia»
Angelina Mango - La noia (Official Video - Sanremo 2024 - Eurovision 2024)

Στην Ιταλία η Μάνγκο είναι ένα από τα δημοφιλέστρερα ανερχόμενα αστέρια της ποπ μουσικής και η συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό αναμένεται να «εκτοξεύσει» τη φήμη της, πέρα από τα σύνορα της χώρας της.

Ποια είναι η Αντζελίνα Μάγκο
Η Αντζελίνα Μάνγκο γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 2001 στη Νότια Ιταλία και είναι κόρη των διάσημων Ιταλών τραγουδιστών και τραγουδοποιών, Πίνο Μάνγκο, γνωστού ως «Mango», και της Λάουρα Βαλέντε, που συμμετείχε στο συγκρότημα «Matia Bazar» από το 1990 έως το 1998. Έτσι, η 22χρονη δεν θα μπορούσε να μεγαλώσει χωρίς μουσική παιδεία και από νεαρή ηλικία, «κόλλησε» το μικρόβιο της οικογένειας. Ως παιδί έλαβε μουσικές επιρροές από καλλιτέχνες όπως, η Aretha Franklin, οι Nirvana και οι Rolling Stones.
Angelina_Mango_-_La_noia__Official_Video_-_Sanremo_2024_-_Eurovision_2024__2-4_screenshot

Το 2016 ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδίστρια στο Μιλάνο, όταν εντάχθηκε σε ένα συγκρότημα με τον αδελφό της. Κυκλοφόρησε το πρώτο της single «Va tutto bene» (Όλα είναι καλά) το 2020, αναμένοντας την κυκλοφορία του πρώτου της LP «Monolocale» (Studio).

Το 2021 συμμετείχε στο δημοφιλές φεστιβάλ Sanremo Giovani, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στον τελικό. Την ίδια ακριβώς χρονιά, ωστόσο, η καριέρα της απογειώθηκε αφού η Sony Music την ενέταξε στο δυναμικό της. Έκτοτε, η Αντζελίνα Μάνγκο απέκτησε μεγάλη ζήτηση για διάφορα μουσικά σόου, μιας και εκπροσωπεύει το «νέο αίμα» και τη μουσική επανάσταση στην Ιταλία.

Η Μάνγκο επέστρεψε στο φετινό Sanremo για να κερδίσει την πρώτη θέση με το «La Noia», με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το τραγούδι άρεσε τόσο στους Ιταλούς, όσο και στο παγκόσμιο κοινό. Από εκείνη την ώρα, το όνομα της Μάνγκο έγινε viral σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο. Εκτός από τις 4 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify, πρωτοφανή επιτυχία σημείωσαν και το βιντεοκλίπ του τραγουδιού με 21 εκατ. προβολές, αλλά και τα social media της. Στο Instagram οι ακόλουθοί της «εκτοξεύτηκαν» σε πάνω από 1,4 εκατομμύρια.

Στιγμιότυπα με τη Μάνγκο και τις μακριές πλεξούδες της -σήμα κατατεθέν της εμφάνισής της στο «La Noia» έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο.