Latest News

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Πριγκίπισσα Κέιτ και Νταϊάνα: Η τεράστια αγάπη για τον ίδιο άντρα, ένα μονόπετρο που τις συνδέει, βίοι παράλληλοι και ίσως καταραμένοι


 Ντόμινο αποκαλύψεων και μία οικογενειακή τραγωδία με φόντο το παλάτι του Κένσινγκτον… Η βρετανική βασιλική οικογένεια περνά, χωρίς αμφιβολία, τις πιο δύσκολες στιγμές της μετά τον θάνατο της Νταϊάνα αφού η πριγκίπισσα Κέιτ παραδέχτηκε ότι δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο.

Μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο, δύο μήνες μετά τη μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά και τις δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας, η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ αναγκάστηκε να βάλει τέλος στις τερατώδεις φήμες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου παραδεχόμενη ότι πάσχει από καρκίνο και κάνει χημειοθεραπείες.

Σε ένα απίστευτα συγκινητικό και δυνατό προσωπικό βίντεο, το οποίο γυρίστηκε από τα στούντιο του BBC την Τετάρτη και κυκλοφόρησε την Παρασκευή, η πριγκίπισσα αναφέρθηκε στη διάγνωσή της λέγοντας: «Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που τους ταιριάζει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει».

«Είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή εστιάζοντας σε πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου. Το να έχω τον Γουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη , υποστήριξη και καλοσύνη που δείξατε από τόσους πολλούς από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά για εμάς και τους δύο», πρόσθεσε.

ADVERTISEMENT

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, έσπευσαν με δημόσιες ανακοινώσεις να συμπαρασταθούν, όμως τίποτα δεν μπορεί να διαγράψει τις δύσκολες ημέρες, εβδομάδες, μήνες, που περνά η ίδια η Κέιτ και ο Γουίλιαμ.

Το χρονικό της ανακοίνωσης

Η Κέιτ εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ στις 9 Ιανουαρίου 2024 η Κέιτ γιόρτασε τα 42α γενέθλιά της χωρίς να δημοσιεύεται κάποια νέα φωτογραφία της. Μία εβδομάδα μόλις μετά, στις 17 Ιανουαρίου 2024, τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον ανακοίνωσαν ότι η Κέιτ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στην Κλινική του Λονδίνου και ότι ο Γουίλιαμ έχει αποσυρθεί προσωρινά από τα βασιλικά καθήκοντα.

Στις 29 Ιανουαρίου 2024, η πριγκίπισσα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι στο Windsor για να συνεχίσει την ανάρρωσή της. Έκτοτε ένα ανελέητο κυνηγητό από φωτογράφους και δημοσιογράφους ξεκινούσε με τους πάντες να αναρωτιούνται τι πραγματικά συμβαίνει με την Κέιτ.

Ο Γουίλιαμ αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει μάλιστα: «Ήμασταν πολύ ξεκάθαροι από την αρχή ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα κάνει δημόσια εμφάνιση μέχρι μετά το Πάσχα».

Στις 10 Μαρτίου, μία φωτογραφία της Κέιτ με τα τρία παιδιά τους, στο σπίτι στο Windsor, κυκλοφόρησε για να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας και να ευχαριστήσει το κοινό για τη «συνεχή υποστήριξή του». Όμως, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά λόγω photoshop με το κοινό και δημοσιογράφους να ανησυχούν ακόμη περισσότερο για την υγεία της.

Έτσι, η πριγκίπισσα αναγκάστηκε να  ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη «σύγχυση» γύρω από τη φωτογραφία καθώς παραδέχτηκε ότι «περιστασιακά πειραματίζεται με το μοντάζ», αφού τα πρακτορεία ειδήσεων τράβηξαν την εικόνα εν μέσω ισχυρισμών ότι είχε τροποποιηθεί ψηφιακά. Στη συνέχεια, η πριγκίπισσα εμφανίστηκε σε ένα αυτοκίνητο με τον Γουίλιαμ με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι πρόκειται για σωσία της Κέιτ.

Στις 19 Μαρτίου, πλάνα από το ζεύγος που φεύγουν από το Windsor Farm Shop κοινοποιήθηκαν από τη Sun και το TMZ στο πρώτο βίντεο που είδαν την πριγκίπισσα μετά την επέμβαση.

Όλα τα παραπάνω, τα δεκάδες δημοσιεύματα και το όργιο φημών, έκαναν την Κέιτ να φτάσει στην ανακοίνωση και σε ένα άκρως συγκινητικό βίντεο που θα γράψει τη δική του ιστορία.

O πρίγκιπας Γουίλιαμ βλέπει τη γυναίκα της ζωής του να «καταδιώκεται» σαν τη μητέρα του

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ περνάει δύσκολα βλέποντας τη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον, να ελέγχεται αυστηρά όπως η αείμνηστη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η βασιλική συντάκτρια των Sunday Times, Roya Nikkhah, μίλησε για το τσουνάμι των θεωριών συνωμοσίας αναφέροντας πριν από λίγα 24ωρα: «Έχοντας δει τη μητέρα του να περνάει πολλά από αυτά,νομίζω ότι αισθάνεται ότι βλέπει ξανά στοιχεία της ζωής τους να παραβιάζονται… Αυτό τον πληγώνει».

Πριγκίπισσα Κέιτ – Νταϊάνα: Η μοίρα της ενώνει με τον χειρότερο τρόπο

Η Κέιτ, ακόμη και στο βίντεο που κοινοποίησε σήμερα για να δηλώσει ότι πάσχει από καρκίνο, δεν αποχωρίστηκε το δαχτυλίδι των αρραβώνων της με το μπλε ζαφείρι που κάποτε άνηκε στην πεθερά της που δεν γνώρισε ποτέ.

Αυτό το δαχτυλίδι φαίνεται ότι θα τής ενώνει για πάντα και, ίσως, είναι ένα ακόμη κοινό στοιχείο δύο βίων παράλληλων. Εξαιρετικά αγαπητές και οι δύο στο ευρύ κοινό, με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, τόσο η Νταϊάνα όσο και η Κέιτ αποτέλεσαν πρόσωπα λαοφιλή για τον κόσμο που ανέβασαν το επικοινωνιακό προφίλ της βρετανικής οικογένειας.

Με την ίδια φινέτσα και έντονη προσωπικότητα, με τεράστια αγάπη στον ίδιο άντρα… τον Γουίλιαμ, με τον τίτλο της πριγκίπισσας και θεωρητικά όλα τα αγαθά στα πόδια τους, Κέιτ και Νταϊάνα φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν να ζήσουν τη ζωή που πραγματικά ήθελαν.

Η Νταϊάνα πέθανε το 1997 σε ηλικία 36 ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα αφού την κυνηγούσαν οι παπαράτσι. Στα τελευταία χρόνια της ζωής της, είχε ζητήσει λιγότερο έλεγχο του Τύπου και περισσότερη ιδιωτικότητα, χωρίς αποτέλεσμα.

Η Μίντλετον, σήμερα, ζήτησε επίσης περισσότερη ιδιωτικότητα, προκειμένου να προσπαθήσει να σταθεί στα πόδια της μακριά από παπαράτσι και «φτηνά» δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απιστίες, νευρικό κλονισμό, απαγωγές και οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει η ανθρώπινη φαντασία.

Με τη δική της μάχη να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι θαυμαστές του στέμματος σίγουρα ελπίζουν το δικό της μέλλον… η δική της τύχη και μοίρα να είναι σίγουρα καλύτερη από εκείνη της αείμνηστης Lady D.