Latest News

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Έκρηξη ισοπέδωσε κατάστημα στο κέντρο του Πειραιά -Ποιος ήταν ο πιθανός στόχος των βομβιστών(ΕΙΚΟΝΕΣ)



Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η οδός Φίλωνος μετά από έκρηξη βόμβας στον κέντρο του Πειραιά. 

Η ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα Τετάρτης, λίγο πριν από τις 01:30, σε κατάστημα στην οδό Φίλωνος,  λίγα μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη.


Οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του καταστήματος και αμέσως τραπήκαν σε φυγή.

Από την έκρηξη της βόμβας δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Από τύχη δεν τραυματίστηκε ένας άστεγος που είχε βρει καταφύγιο σε παρακείμενο κτίριο.

Η έκρηξη, που ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα, προκάλεσε υλικές ζημιές  σε δύο καταστήματα τα οποία βρίσκονται σε κτίριο το οποίο στεγάζει δικηγορικά γραφεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα κτίρια σε ακτίνα έως και 300 από το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

peiraias-ekrixi2
peiraias-ekrixi3

Ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης

Προς το παρόν ο στόχος της επίθεσης δεν έχει γίνει γνωστός, ενώ κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

Μαρτυρίες στις τηλεοπτικές κάμερες, κάνουν λόγο ολική καταστροφή σε επιχειρήσεις, λέγοντας πως εμπορεύματα εκτινάχτηκαν πολλά μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατάστημα, που ισοπεδώθηκε είναι επιχείρηση με εκτυπώσεις, η οποία ανήκε στον σύντροφο γνωστής τηλεοπτικής δημοσιογράφου.

Το 2020 είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός στο ίδιο κατάστημα, όπως ανέφερε ιδιοκτήτρια καταστήματος, σημειώνοντας πως παλιότερα είχαν τοποθετηθεί και γκαζάκια αλλά δεν είχαν σημειωθεί ζημιές.


Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν το σημείο, ενώ μετέβη και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.