Latest News

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: Σφίγγει ο κλοιός για τον καθοδηγητή των επεισοδίων-Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο αστυνομικός

 Ενδείξεις και στοιχεία που αρχίζουν να σκιαγραφούν την ταυτότητα του περιβόητου «καθοδηγητή», του ανθρώπου δηλαδή που φέρεται να παρακίνησε οπαδούς να επιτεθούν στους αστυνομικούς έξω από το Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη... έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα από καταθέσεις, μαρτυρίες, καθώς και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής, οι αστυνομικοί ψάχνουν τον άνθρωπο που ενορχήστρωσε την επίθεση στου Ρέντη και, όπως φαίνεται, είναι πιο κοντά από ποτέ.

Χθες, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης, προσκόμισαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, μια λίστα με 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν όλων των ομάδων και από όλη την Ελλάδα.

Επίσης, προσκομίστηκαν στοιχεία για την δράση πολλών προσώπων όχι μόνο για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου (έως και 2007). Πολλά από τα πρόσωπα αυτά διασυνδέονται με περιστατικά του παρελθόντος, αλλά και με άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Δηλαδή, πρόσωπα τα οποία είχαν εμπλακεί ποικιλοτρόπως σε περιστατικά οπαδικής βίας, παράλληλα «συναντώνται» και σε ποινικές υποθέσεις ακόμη και σε εγκληματικές οργανώσεις ή ενέργειες.

Τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων οι οποίες συνδέονται άμεσα και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία, κ.λπ.

Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο αστυνομικός


Την ίδια ώρα, την δικιά του μάχη για τη ζωή συνεχίζει να δίνει στο Κρατικό Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα.

Οι γιατροί του ακρωτηρίασαν το πόδι λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και συνεχίζει:

«Παραμένει νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».