Latest News

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Η πιο τρομακτική επίθεση καρχαρία σε άνθρωπο που έχετε δει ποτέ- «Δεν πίστευα ότι θα ζήσω» (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ)

Ένας κολυμβητής που έχασε το πόδι του σε μια επίθεση καρχαρία, μοιράστηκε τη συγκλονιστική ιστορία του - και φρικιαστικά πλάνα από το περιστατικό που άλλαξε τη ζωή του...

Τα συγκλονιστικά πλάνα δείχνουν τις στιγμές μετά την επίθεση που δέχθηκε ο 20χρονος Ματέο Μαριότ , ένας Ιταλός φοιτητής από την Πάρμα, από το πλάσμα την περασμένη Παρασκευή σε απομακρυσμένη παραλία, περίπου 130 χιλιόμετρα βόρεια του Bundaberg.

Ο καρχαρίας δάγκωσε το πόδι του καθώς κολυμπούσε, ξεσκίζοντάς το, και στο βίντεο φαίνεται το νερό να γεμίζει με το αίμα του Μαριότ καθώς ούρλιαζε και χτυπιόταν για να επιστρέψει στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με την Daily Mail μπόρεσε να γλιτώσει μόνο αφού ο φίλος του και εκπαιδευτής καταδύσεων, Tommaso Agosti, τον έσυρε γρήγορα στην ακτή και προσπάθησε να ηρεμήσει την αναπνοή του Mariotti, ενώ παράλληλα σταμάτησε την αιμορραγία μέχρι να φτάσει η βοήθεια.

Ο Ματέο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο μετά από αρκετές προσπάθειες οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν το πόδι του και αναγκάστηκαν να το ακρωτηριάσουν κάτω από το γόνατο.

Όμως ο φοιτητής παραμένει ευδιάθετος και με ανάρτησή του στο Instagram δήλωσε στους φίλους, την οικογένεια και τους ακολούθους του την ευγνωμοσύνη του, αφού ξεγέλασε τον σχεδόν βέβαιο θάνατο.

«Τράβηξα αυτό το βίντεο μετά το τελευταίο δάγκωμα. Ήθελα να πω αντίο. Δεν πίστευα ότι θα ζήσω μετά την επίθεση από αυτό το τέρας. Έχασα αρκετό αίμα και δεν ξέρω τι θα κάνουν με το πόδι, αλλά δεν έχει σημασία τώρα. Είστε οι ήρωές μου, μου δώσατε δύναμη να προχωρήσω με τα μηνύματά σας και τα τηλεφωνήματά σας. Το μόνο μου όνειρο είναι να σας δω ξανά. Συγγνώμη που δεν απαντώ σε όλους, αλλά είμαι πολύ κουρασμένος και το κεφάλι μου πονάει» έγραψε ο 20χρονος.

Ειδικά, δε, για τον φίλο του που βρέθηκε δίπλα του μετά την επίθεση του καρχαρία ο νεαρός έγραψε: «Σου χρωστάω τη ζωή μου».