Latest News

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Στη φυλακή ο 33χρονος, άφαντος ο πιστολέρο - Πήρε εξιτήριο ο 29χρονος από τα Μάλια - Ποια η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών

 
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 33χρονος από την Αλβανία για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό των τριών Κρητικών... στο Γκάζι.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή. Ο 33χρονος Αλβανός φέρεται να δήλωσε σοκαρισμένος υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει τον εξύβρισε.

Η δικηγόρος του 33χρονου υποστήριξε ότι δεν αποδέχεται την πρόκληση οποιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, ενώ διαχώρισε τη θέση του πελάτη της από τον άνδρα που πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις άνδρες από την Κρήτη.

Η συνήγορος του 33χρονου επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν γνώρισε την ύπαρξη όπλου «Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές για ληστεία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νόμο περί όπλων, διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Το 2010 στη Θεσπρωτία μετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και για το αδίκημα αυτό είχε κατηγορηθεί από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας.

Το ποινικό μητρώο του καταγράφει μεταξύ άλλων το 2015 στην Αθήνα απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη, ενώ το 2019 ο άνδρας απασχόλησε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές.

Μάλιστα, από το 2019, όταν τελευταία φορά είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα αυτό της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Γκάζι: Ψάχνουν παντού τον Αλβανό πιστολέρο που πυροβόλησε κατά των τριών Κρητικών 

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του πιστολέρο.

Την ίδια ώρα, ο 33χρονος συνοδηγός του Αλβανού πιστολέρο αποστασιοποιείται από τον 37χρονο. «Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής. Κατέθεσε το τι ακριβώς είχε συμβεί κατά την επίδικη ημέρα και ώρα. Διαχώρισε ρητά τη θέση του ότι όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξη του όπλου, όχι μόνο δεν αποδέχεται την πρόκληση οιασδήποτε σωματικής βλάβης σε βάρος άλλου ανθρώπου, πολλώ μάλλον το αποτέλεσμα αυτό που έχει προκληθεί. Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ειλικρινής και θα παραμείνει έτσι έως το τέλος», ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισής του.

Πήρε εξιτήριο ο 29χρονος από τα Μάλια - Ποια η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών

Νωρίτερα ήρθαν τα ευχάριστα για τον 29χρονο από τα Μάλια που δέχθηκε επίθεση από τον 37χρονο πιστολέρο στο Γκάζι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος Γιάννης αδελφός του 34χρονου Δημήτρη που τραυματίστηκε σοβαρά, έλαβε το απόγευμα εξιτήριο καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει εμφανίσει σημαντική βελτίωση.

Ο 29χρονος, θα παραμείνει για μία δυο μέρες στην Αθήνα και έπειτα θα επιστρέψει στον τόπο του, τα Μάλια.

Όσον αφορά στον 28χρονο φίλο του, τον Φραγκίσκο, εκείνος θα παραμείνει για λίγο ακόμα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” όπου και νοσηλεύεται καθώς, όπως σημειώνει πρόσωπο από το στενό συγγενικό του περιβάλλον, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε νέα χειρουργική επέμβαση στην γνάθο.

Πάντως, σύμφωνα με το πρόσωπο με το οποίο επικοινώνησε το ekriti, ο 28χρονος Φραγκίσκος, περπατάει και μιλάει κανονικά και προσπαθεί και εκείνος να συνέλθει από το σοκ.

Να σημειωθεί ότι σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί και νοσηλεύεται ο 34χρονος Δημήτρης ωστόσο και εκείνου η υγεία έχει εμφανίσει σημάδια βελτίωσης έπειτα από την δεύτερη πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να του αφαιρεθεί η σφαίρα από το κεφάλι.

Αυτό που αναφέρουν οι πληροφορίες είναι ότι τις επόμενες ημέρες οι γιατροί θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν σταδιακά την διαδικασία αφύπνισής του προκειμένου να δουν πώς αντιδρά ο οργανισμός του.