Latest News

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Η «καθαίρεση» Πατούλη και τα συμφέροντα στην Αυτοδιοίκηση

 
Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να χτίζει σχέσεις με τους πολίτες και όχι με... τα συμφέροντα

 

Με αφορμή τις τελευταίες αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης από το Γραφείο Τύπου της παράταξης «Πειραιάς για Όλους» έγινε το σχόλιο:

 

«Η «καθαίρεση» του κ. Πατούλη, με συνοπτικές διαδικασίες, από τον κ. Μητσοτάκη, με πρόσχημα ένα ζεϊμπέκικο – κι όχι για τα πεπραγμένα του στην Περιφέρεια Αττικής - αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως η Αυτοδιοίκηση αντί να οικοδομεί την αυτοτέλειά της αφήνεται να γίνει μέρος κυβερνητικών και οικονομικών ανταγωνισμών.

 

Η διοίκηση του κ. Πατούλη ήταν η πιο αντιπαραγωγική αυτοδιοικητική θητεία των τελευταίων χρόνων. Χωρίς να προσθέσει τίποτα σημαντικό και προχωρώντας σε πλήρη οικειοποίηση των έργων της προηγούμενης περιφερειακής αρχής (2014-2019), πορεύτηκε με τα «έτοιμα» και με άφθονες επικοινωνιακές ενέργειες. Σε αυτό το πλαίσιο άφησε το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην τύχη του, «στρώνοντας το χαλί» για την επιδρομή μεγάλων και ανταγωνιστικών συμφερόντων.

 

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, περιφρονώντας τα κομματικά και τα αυτοδιοικητικά όργανα της ΝΔ, ανακοίνωσε την υποστήριξη του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

 

Αυτά τα δύο γεγονότα αναδεικνύουν τον βαθύ έλεγχο που επιδιώκει να έχει το Μέγαρο Μαξίμου ακόμη και στις Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις και παράλληλα υπονομεύουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Για αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η παράταξή μας και η υποψηφιότητα του Γιώργου Γαβρίλη για το δημαρχιακό αξίωμα του Πειραιά εκπροσωπεί ένα διαφορετικό παράδειγμα Αυτοδιοίκησης,  που δεν ταυτίζεται με τις επιλογές του κεντρικού κράτους, των κυβερνήσεων και πολύ περισσότερο των οικονομικών συμφερόντων.

 

Ήδη, ο Γιώργος Γαβρίλης έχει δώσει δείγματα γραφής στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά το 2014-2019, όπου πολιτεύτηκε με αυτοτέλεια υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και μόνο».