Latest News

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνία ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κροατίας για να πέσουν οι τόνοι

 Ενημέρωση σχετικά με την επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον Κροάτη ομόλογό του, Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν, αναφορικά με την κράτηση των Κροατών, που συνελήφθησαν για την οπαδική επίθεση στη... Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση από πλευράς του κροατικού ΥΠΕΞ, για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πλευρές για τη Νέα Φιλαδέλφεια, δημοσιοποίησε και η Αθήνα πληροφορίες.

Ο Κροάτης υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Όπως γνωστοποιείται επίσης, ευχαρίστησε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές όσο και την ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετέφερε στον Κροάτη ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.