Latest News

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Προεκλογική και ψηφοθηρική η επιλεκτική κοινωνική ευαισθησία της ΚΟΔΕΠ

 


Προεκλογική και ψηφοθηρική χαρακτηρίζεται η επιλεκτική κοινωνική ευασισθησία της ΚΟΔΕΠ του Δήμου Πειραιά... σχετικά με την για πρώτη φορά
κάλυψη λογαριασμών ΔΕΚΟ και ενοικίων ορισμένων οικονομικά ασθενέστερων Πειραιωτών, μόλις λίγους μήνες πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Αυτό τουλάχιστον σχολιάζει η ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Γαβρίλη και ζητά να μάθει με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των περίπου 50 ωφελούμενων, καθώς δεν έγινε δημόσια πρόσκληση όπως συμβαίνει συνήθως σε ανάλογές περιπτώσεις στην Περιφέρεια.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Πειραιά για πληρωμή ενοικίων και λογαριασμών ΔΕΚΟ οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε με ένταση αναδείξει ως δημοτική παράταξη, το υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα που αφορά πολύ περισσότερους συνανθρώπους μας από τον μικρό αριθμό ωφελουμένων.


Συμπολίτες μας καθημερινά αντιμετωπίζουν διακοπές σύνδεσης ρεύματος και ύδρευσης και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, παλεύοντας μόνοι τους. Όταν θα έπρεπε η δημοτική αρχή να έχει οργανώσει ένα δίκτυο προστασίας και στήριξής τους.  Η παρέμβαση θα θέλαμε να μην έχει, όπως φαίνεται, προεκλογική και ψηφοθηρική στόχευση άλλωστε είναι "ασπιρίνη" για τις 50 οικογένειες μπροστά στα αυξημένα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τους πλειστηριασμούς. Κλείνοντας, θα θέλαμε να μάθουμε με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των ωφελουμένων και γιατί δεν υπήρξε μια δημόσια πρόσκληση με καθορισμένα κριτήρια όπως είχε κάνει η Περιφέρεια για να προστατευθούν και άλλοι συμπολίτες μας».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


Ντράπηκε και η ντροπή με το ατόπημα της ΚΟΔΕΠ