Latest News

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Καύσωνας στον Πειραιά: Μπάρες με λουκέτα στην παραλία Φρεαττύδας εμποδίζουν την πρόσβαση σε άτομα ΑΜΕΑ!


 "Μποφόρ" από αντιδράσεις προκάλεσαν οι μπάρες με λουκέτα
στην παραλία Φρεαττύδας που εμπόδιζαν την πρόσβαση σε άτομα ΑΜΕΑ... εν μέσω καύσωνα!


Απαράδεκτη η κατάσταση στην παραλία Φρεαττύδας με την μπάρα και το λουκέτο που εμποδίζει την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

Όλη την ημέρα του Σαββάτου 22 Ιουλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έβραζε ο θυμός των Πειραιωτών για τον αποκλεισμό από τη θάλασσα μιας κοπέλας με κινητικά προβλήματα που συνηθίζει να κολυμπάει καθημερινά στην πλαζ Φρεαττύδας

Κανείς από τους υπεύθυνους του Δήμου Πειραιά που παρακολουθούν τις συζητήσεις στο facebook  δεν τόλμησε να πάρει θέση  ή να δώσει λύση.

Αργά το βράδυ στην παραλία υπήρχαν δεκάδες  λουόμενοι οι οποίοι κάλεσαν  την αστυνομία , υποδεικνύοντας τον επιχειρηματία του  Beach bar ως υπεύθυνο. Η αστυνομία έφτασε, διενήργησε έλεγχο και αποφάνθηκε ότι το λουκέτο το είχε τοποθετήσει ο Δήμος Πειραιά. Η κοπέλα με το κινητικό πρόβλημα υποβασταζόμενη από τους λουόμενους παρέμενε εκεί με το αίτημα να ανοίξει η μπάρα. Οι λουόμενοι με τη βοήθεια των κατοίκων που είχαν φτάσει  για συμπαράσταση μετά από τον σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έσπασαν το λουκέτο και η πρόσβαση στην παραλία άνοιξε.

Το αυτονόητο αίτημα της κοπέλας ξεσήκωσε κύμα συμπαράστασης και οργής κατά του Δημάρχου και του Δημοτικού συμβουλίου, που επιτρέπουν την παρεμπόδιση των ατόμων με αναπηρία στην θάλασσα και κάνουν τα στραβά μάτια στην ιδιωτικοποίηση της παραλίας Φρεαττύδας.