Latest News

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκροί, τραυματίες και εγκλωβισμένοι μετά από την κατάρρευση γέφυρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρουν οι εικόνες από το τμήμα μιας γέφυρας που κατέρρευσε στην περιοχή Χάραδρο στην Πάτρα...το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές για νεκρούς, τραυματίες και εγκλωβισμένα άτομα όταν  αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι  της γέφυρας με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης γέφυρας που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού και  γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια.

Από την πτώση τμήματος της γέφυρας τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι που έχουν μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Στο σημείο, βρίσκονται δίδυμες γέφυρες οι οποίες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6,5 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή τους.

Σημειώνεται ότι οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Στο σημείο βρίσκεται το ΕΚΑΒ και ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ έχουν ζητηθεί ενισχύσεις και από άλλες περιοχές. 

 εντολή της 6ης ΥΠΕ άνοιξε το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί τρεις τραυματίεςΟι δύο στο Νοσοκομείο του Ρίο και ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» που εφημερεύει.