Latest News

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών - Συνεργασία με την Interpol

 
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα των αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μετά και τις δύο συλλήψεις που... έγιναν τις προηγούμενες μέρες.

Οι συλληφθέντες, δύο αδέρφια 40 και 48 ετών, αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ, την ίδια ώρα, γίνεται προσπάθεια για να εντοπιστούν οι δύο φυσικοί και ο ηθικός αυτουργός της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του το 2021.

Βάρος στην έρευνα φαίνεται να δίνει πληροφορία για σύνδεση της δολοφονίας αυτής με εκείνη ενός πυγμάχου στο Γαλάτσι. Σε περίπτωση που αποδειχθεί, τότε οι αρχές να μπορέσουν να βρουν στοιχεία για εμπλοκή ανθρώπων της νύχτας.

Αναμένονται κι άλλες συλλήψεις για το έγκλημα, όπως είπε ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. Ειδικών Φρουρών μιλώντας στο ραδιόφωνο της κρατικής τηλεόρασης.

«Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου, δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη» είπε.

Το κίνητρο των δραστών παραμένει αδιευκρίνιστο, μέχρι και τώρα, και σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο «είμαστε πολύ κοντά να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, δηλαδή αυτός που λένε «στην πιάτσα» αυτός που έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας».

Ψάχνουν τα ηλεκτρονικά ίχνη

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ζητήσει τη βοήθεια της Interpol ώστε να προκύψουν στοιχεία από τις διαδικτυακές συνομιλίες των δραστών.

Κατά τις πληροφορίες του ίδιου μέσου, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει βάλει στο μικροσκόπιο τις σχέσεις 49χρονου, που είναι υπεύθυνος καταστήματος κινητής τηλεφωνίας από το οποίο φέρονται να αγοράστηκαν τα επιχειρησιακά τηλέφωνα των δραστών.

Από το ίδιο κατάστημα είχε προμηθευτεί κάρτες SIM ένα άτομο που κατηγορήθηκε, στο παρελθόν, για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών. Στη δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ υπάρχει αναφορά στο ίδιο κύκλωμα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως οι δύο συλληφθέντες είχαν αντιληφθεί ότι ήταν υπό παρακολούθηση, με τον 40χρονο να επιχειρεί να βρει άλλοθι για το πώς βρέθηκε το φορτηγάκι της εταιρείας του αδελφού του στην περιοχή όπου έπεσε νεκρός ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, λίγο πριν τη σύλληψή συνομίλησε με τη μητέρα του και επιχείρησε να δικαιολογήσει το γιατί ήταν το βαν στον Άλιμο. Φαίνεται πως γνώριζε ότι άκουγαν τις συνομιλίες του.