Latest News

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Γιώργος Γαβρίλης - Και επισήμως υποψήφιος για Δήμαρχος Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 
Την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Πειραιά, ανακοίνωσε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σ
ε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του... Πειραϊκού Συνδέσμου.

Ο Γιώργος Γαβρίλης παρουσία δεκάδων φίλων και συνεργατών, ανέλαβε και επίσημα το τιμόνι της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους», ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Γιώργος Γαβρίλης διατέλεσε αντιπεριφερειάρχης Πειραιά (2014-2019) με το συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» επικεφαλής του οποίου ήταν η Ρένα Δούρου, ενώ επί σειρά ετών υπήρξε συνδικαλιστικό στέλεχος με δράση στο Σωματείο Εργαζομένων στον «Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο», στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στη ΓΣΕΕ.

«Δηλώνω τεράστια χαρά και συγκίνηση , κοιτάζοντας την αίθουσα και βλέποντας ανθρώπους που γνώρισα από αυτό το συναρπαστικό ταξίδι ζωής στους πολιτικούς, τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες. Φίλους, συναδέλφους, συμπατριώτες που μπορεί να μην είχαμε την ίδια πολιτική διαδρομή αλλά κατακτήσαμε μέσα από τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας, μια σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Αναλαμβάνω την ευθύνη και σε συνεργασία με μια μεγάλη ομάδα στελεχών, να εργαστούμε και να συγκροτήσουμε μια μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική συμπαράταξη που θέλει και μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση για τον Δήμο του Πειραιά. Η αυτοδιοίκηση διψά από νέες και φρέσκες ιδέες, από ένα νέο αυτοδιοικητικό παράδειγμα. 
Η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ένα παράδειγμα που δεν θα έχει εύκολες ταυτίσεις με τις αποφάσεις του κεντρικού κράτους όταν δεν συμφέρουν την πόλη και πολύ περισσότερο, δεν θα έχει εύκολες ταυτίσεις με κυβερνητικές και κομματικές αποφάσεις όταν δεν εξυπηρετούν την πόλη. Το αυτοδιοικητικό παράδειγμα δεν θα έχει σχέσεις εξάρτησης με μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα που θα είναι ικανό να διεκδικήσει την ιστορική ανατροπή στο Δήμο Πειραιά, που δεν θα είναι πολιτικά ουδέτερο, αλλά θα έχει πολιτική ταυτότητα όχι κομματική. 
Από την ομόφωνη απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να στηρίξει την υποψηφιότητα μου, κρατώ την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, που είπε πως «έχω την τιμή σήμερα να εισηγηθώ την υποστήριξη ενός τίμιου αγωνιστή της Αριστεράς αλλά και της αυτοδιοίκησης, τον Γιώργο Γαβρίλη, ως υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά»», ανέφερε κατά την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος
« Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να επικεντρώσει στον Πειραιά όλα τα χαρίσματα που εμείς θέλουμε να έχει η πόλη. Ο Γιώργος ξέρει να σηκώνει τα μανίκια και να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα, ξέρει να συσπειρώνει γύρω του ανθρώπους πείθοντάς τους ότι μπορούμε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε καλύτερους όρους για τις γειτονιές μας.»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης τόνισε κατά την ομιλία του: « Ξέρω ότι δεν φοβάσαι τα δύσκολα. Γνωρίζω τον ακέραιο χαρακτήρα του, την εντιμότητά του, τις ικανότητές του, αλλά κυρίως τον τεκμηριωμένο και πολύ πειστικό πολιτικό του λόγο. Η συνεργασία μου με τον Γιώργο Γαβρίλη ήταν άψογη, ήταν ένας δίκαιος αντιπεριφερειάρχης για όλους τους δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Ήταν εκείνος που έβαλε ολόκληρη την τοπική αυτοδιοίκηση του Πειραιά στο ίδιο τραπέζι για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων των περιοχών μας . Ο Γιώργος Γαβρίλης είμαι σίγουρος ότι θα φέρει την προοδευτική αλλαγή που τόσο έχουν ανάγκη οι Πειραιώτες και Πειραιώτισσες.»

Ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του Γιώργου Γαβρίλη: «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ήθος και τις ικανότητες του Γιώργου. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να συνεχίσει να προσφέρει στα κοινά και φυσικά θα μας έχει στο πλευρό του.»

Ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, που επίσης βρέθηκε στην εκδήλωση, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Γιώργος Γαβρίλης είναι ο πιο αξιόπιστος, ο πιο έντιμος, ο πιο αποτελεσματικός πολιτικός που έχω συναντήσει στην πορεία μου. Και όλα αυτά αν τα συνδυάσετε με την ανυπόκριτη κοινωνική του ευαισθησία κα αλληλεγγύη, αντιλαμβάνεστε ότι ο Πειραιάς έχει μπροστά του αυτή τη στιγμή, έναν ιδανικό υποψήφιο. Ο Γιώργος έχει μάθει να πολεμάει, έχει μάθει να νικάει. Εύχομαι ολόψυχα να είναι νικητής προκειμένου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»




Φωτό 1.jpg

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με Δημάρχους πόλεων με τους οποίους συνεργάστηκε ως Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά την περίοδο 2014- 2019. Από αριστερά Σταύρος Κασιμάτης (πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού), Γ. Γαβρίλης, Χρ. Βρεττάκος (Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας), Γιώργος Ιωακειμίδης (Δήμαρχος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη) και Γιάννης Λαγουδάκης (Δήμαρχος Περάματος).

Φωτό 2.jpg

Άποψη από την αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου όπου έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας για τον Δήμο Πειραιά του Γιώργου Γαβρίλη

Γιώργος Γαβρίλης, Υπ. Δήμαρχος Πειραιά.jpg Γιώργος Γαβρίλης υπ. Δήμαρχος Πειραιά.jpg