Latest News

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Γ. Γαβρίλης: Να τοποθετηθούν τα κόμματα για 3 μεγάλα έργα πνοής στον Πειραιά


Να τοποθετηθούν τα κόμματα για τρία μεγάλα έργα πνοής στον Πειραιά, ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης... σημειώνοντας ότι η προεκλογική περίοδος μπορεί να γίνει ευκαιρία για να δρομολογηθούν στον Πειραιά τρία έργα, κομβικής σημασίας  για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Πρόκειται για:

1. Την ίδρυση κλειστής αγοράς (Ιπποδάμεια) στο παλαιό αμαξοστάσιο των «πράσινων λεωφορείων».

2. Την αξιοποίηση της έκτασης των 33 στρεμμάτων  γύρω από τον σταθμό του πρώην ΗΣΑΠ, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της και όχι με όρους εμπορευματικής αξιοποίησης.

3. Την υπογειοποίηση της γραμμής ΗΣΑΠ στο τμήμα Νέου Φαλήρου-Πειραιάς, βάσει των υφιστάμενων μελετών.

Η υλοποίηση αυτών των τριών μεγάλων έργων αποτελεί σταθερή διεκδίκηση της παράταξής μας αλλά και της δημοτικής αρχής και των φορέων της πόλης.

«Στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Πειραιά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις στη ΣΤΑ.ΣΥ δεσμεύτηκε και για τα τρία αυτά σημαντικά έργα. Περιμένουμε να ακούσουμε τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην αυριανή επίσκεψή του στην πόλη. Έτσι η προεκλογική περίοδος θα αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο για τον Πειραιά και τους κατοίκους του».

Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και πρόσθεσε:
«Την περίοδο 2014-2019 από τη θέση μας στην Περιφέρεια Αττικής σε συμφωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία δρομολογήσαμε τα συγκεκριμένα έργα. Στη συνέχεια όλα «πάγωσαν».  Η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε την ίδρυση της Ιπποδάμειας κλειστής αγοράς, σχεδιάζει την εμπορευματοποίηση- ιδιωτικοποίηση των 33 στρεμμάτων και παρέπεμψε στις καλένδες την υπογειοποίηση. Όμως, η πόλη έχει ανάγκη τα έργα αυτά αν θέλουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των λειτουργιών της πόλης».