Latest News

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Δύο άλογα βρέθηκαν νεκρά σε γκρεμό της Πάρνηθας – Πέθαναν σκόπιμα και βασανιστικά καταγγέλλει φιλοζωική οργάνωση

 Δύο νεκρά άλογα βρέθηκαν σε γκρεμό της Πάρνηθας, με τις πρώτες καταγγελίες από φιλοζωικές οργανώσεις να κάνουν λόγο ότι τα ζώα τα εγκαταλείφθηκαν εκεί από τους ιδιοκτήτες... τους σκόπιμα.

Πιο συγκεκριμένα, τα σώματα των δύο αλόγων βρέθηκαν σε απότομη πλαγιά της δυτικής Πάρνηθας, μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Δήμου Φυλής, από εθελοντές που σιτίζουν αδέσποτα ζώα στην περιοχή.

Τα άλογα φαίνονται άσχημα τραυματισμένα καθώς από την πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανέβουν ή να κατέβουν, αλλά τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά.

 Το Σωματείο «Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών – «Ippothesis» κατέθεσε την καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. Σκληρές εικόνες συνοδεύουν την ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στο Facebook:

«ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΨΥΧΩΝ- λίγα χλμ βόρεια της Φυλής- και οι φυλές των βαρβάρων της άγριας δύσης της Αττικής.

Ακόμη ένα περιστατικό «ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων» σε δυσπρόσιτα γκρέμια του βουνού από τα ορκ της περιοχής που τα είχαν στη κατοχή τους.

Το πιθανότερο είναι ότι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα) αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν στο σημείο, είναι βαριά ζώα άλλωστε και σίγουρα δεν είναι βαρέλια να κυλήσουν τόσο χαμηλά στη σάρα του φαραγγιού.

Τα δύο ζώα άσχημα τραυματισμένα από τη πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανεβούν ή να κατέβουν άλλα πολύ σύντομα τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πεθάναν βασανιστικά.

Εκτός αν τα εξαναγκάζουν με βίαιο τρόπο να κατέβουν και ύστερα τους σπάνε τα πόδια ή τα σκοτώνουν αν και το πολύ δύσκολο τερέν δε ευνοεί τόσο αυτή την εκδοχή.

Δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά και τα άψυχα σώματά δε φαίνονται από περαστικούς στο δρόμο. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του σημείου.

Μέσα σε λίγες μέρες τα άλογα διαλύονται σε κομμάτια από τα άγρια και αδέσποτα ζώα και σκορπίζουν παντού.

Τα δύο άλογα είναι σίγουρα γνωστά σε κάποιους αλλά κανείς δε μπορεί να ελπίζει να ανοίξουν στόματα ώστε να βρεθούν τα δίποδα σκουπίδια που το έκαναν.

Στο παρακάτω λίνκ το προηγούμενο περιστατικό στο ίδιο ακριβώς σημείο τον Οκτώβρη του 2022.»

«Σχετικά με τα νεκρά άλογα στην Δυτική Πάρνηθα που βρέθηκαν από εθελοντές που σιτίζουν ζώα στην περιοχή:

Καταθέσαμε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ.