Latest News

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Απάτη στη Ζάκυνθο: Ζήτησε να κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο και τελικά τους άρπαξε 30.000€

 Θύματα απάτης έπεσαν υπάλληλοι ενός ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο όταν ένας απατεώνας που τους συστήθηκε ως αστυνομικός κατάφερε και τους έπεισε από το τηλέφωνο να του καταχωρίσουν τους κωδικούς του e-banking σε ιστοσελίδα που έμοιαζε με της τράπεζας τους, δήθεν για να καταθέσει... το αντίτιμο.

Όμως, απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του επιχειρηματία και κατάφερε μαζί με τους συνεργούς του να αποσπάσουν το χρηματικό των 30.000 ευρώ από τον λογαριασμό του. Η απάτη είχε γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου του 2022 και εξιχνιάστηκε μετά από οκτώ μήνες από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας. Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τριών Ελλήνων, δυο ανδρών και μιας γυναίκας, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Όμως δεν ήταν η μόνη απάτη που είχε γίνει στο νησί. Μετά από έρευνα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός Έλληνα που προσποιήθηκε ότι είναι διευθυντής σχολικής μονάδας, επικοινώνησε με κατάστημα εμπορίας χρωμάτων και υδραυλικών και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να αγοράσει διάφορα είδη. Έτσι, δήθεν για να καταβάλει το αντίτιμο, απέσπασε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος τους κωδικούς των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών και μετέφερε από τον λογαριασμό του 3.000 ευρώ.

Σε μια άλλη περίπτωση, ένας κάτοικος Ζακύνθου είχε δει σε διαδικτυακή εφαρμογή μια αγγελία πώλησης φορτηγού στις 14 Οκτωβρίου του 2022. Το θύμα κατέθεσε σε λογαριασμό που του έδωσε ο πωλητής το ποσό των 7.920 ευρώ, χωρίς να παραλάβει ποτέ το επίμαχο φορτηγό. Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας η εμπλοκή ενός αλλοδαπού και μιας Ελληνίδας, στον λογαριασμό της οποίας μεταφέρθηκαν τα χρήματα. Και γι’ αυτές τις περιπτώσεις, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος των εμπλεκομένων που υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.