Latest News

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Ημέρες Θάλασσας 2023: Άρχισαν τα όργανα με... καθυστέρηση! - Τα κάγκελα και τα πυροτεχνήματα



Από τον Κύρο Παληκάρη

Άρχισαν τα όργανα με τις Ημέρες Θάλασσας 2023 που διοργανώνει για 9η χρονιά ο... Δήμος Πειραιά.

Με καθυστέρηση πάνω από μια ώρα ξεκίνησε η εκδήλωση τελετή έναρξης των φετινών εκδηλώσεων έγινε στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η προγραμματισμένη ώρα για την έναρξη ήταν στις 8.30 το βράδυ όπου ο κόσμος δεν ήταν ο αναμενόμενος και η εκδήλωση  ξεκίνησε τελικά κατά τις δέκα παρά. 

Λίγο οι περίεργοι, λίγο περαστικοί, λίγο οι φαν των καλλιτεχνών, η προσέλευση του κόσμου άρχισε να αυξάνεται όσο περνούσε ο χρόνος η προσέλευση του κόσμου. 

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, διαχωρίζοντας σε δύο κατηγορίες τους όρθιους πολίτες από τους καθιστούς "επίσημους" (εκλεκτοί φίλοι της δημοτικής αρχής, υποψήφιοι κλπ.)

Κάποια στιγμή ξεκίνησε η συναυλία που ήταν αφιερωμένη στον Πειραιώτη στιχουργό Ηλία Φιλίππου και  συμμετείχαν διάφοροι λαϊκοί τραγουδιστές που συνήθως έχουν κάνει καριέρα σε πίστες νυχτερινών κέντρων. Ωστόσο παρουσιάστηκε το παράδοξο φαινόμενο τραγούδια που έχουν γίνουν γνωστά απ' έναν καλλιτέχνη, όπως ο Νίκος Βέρτης και η Νατάσσα Θεοδωρίδου να το ακούν από τον άλλο τον Πέτρο Ιακωβίδη ή τη Λένα Ζευγαρά. 

Εκείνο όμως που μάλλον δεν απόλαυσε κανείς από όσους πήγαν να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες (γιατί  να μην γελιόμαστε, γι' αυτό πήγαν οι περισσότεροι, και όχι για τις Ημέρες Θάλασσας) ήταν το γεγονός ότι το τερμάτισαν με τα βεγγαλικά που έπεφταν κοντά στο χώρο της συναυλίας, με αποτέλεσμα να πέφτει βροχή από στάχτες στους θεατές που κάποιοι αναγκάστηκαν να φύγουν πριν ολοκληρωθεί καν η εκδήλωση...

@ Πάντως, δεν είναι κακό να γίνονται δωρεάν συναυλίες  για τους δημότες κάτι που είναι σπάνιο για τον Πειραιά σε σχέση τουλάχιστον με τους άλλους γειτονικούς δήμους...