Latest News

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Αιχμές και Παππά μετά τη Δούρου για τις δηλώσεις Παπαδημούλη: «Ο κόσμος περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες»


 «Σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ψηφίσει περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες», σχολίασε μετά τη Ρένα Δούρου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, μιλώντας με φόντο τις δηλώσεις του... Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Ευρωβουλευτής του κόμματος ζήτησε να πλαισιώσουν τον Πρόεδρο του κόμματος στελέχη της νέας γενιάς, που κατάφεραν πρωτιές στη σταυροδοσία, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, να συνταχθούν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παππάς τόνισε επιπλέον ότι «είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεσία που κρατά το τιμόνι σταθερά και η συζήτηση αυτή αφορά κέντρα που δεν θέλουν το καλό του κόμματος». Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η δήλωση του κ. Παπαδημούλη δεν είναι αυτόνομη, είπε πως «όχι, είναι μια πολιτική άποψη που είναι εντελώς άστοχη και εκτός τόπου και χρόνου».

«Ο Τσίπρας την έχει νικήσει τη Δεξιά στο παρελθόν ξανά και ξανά. Είναι μία προσωπικότητα με διεθνή εμβέλεια. Είναι ένας άνθρωπος που για τον ΣΥΡΙΖΑ  τον ίδιο έχει χαρακτηριστικά ιδρυτή. Κατάφερε να κάνει το κόμμα από μικρό μεγάλο. Ως εκ τούτου είναι πάρα πολύ λογική η στόχευση συγκεκριμένων συμφερόντων αλλά και πολιτικών κέντρων να θέλουν να βγάλουν τον Τσίπρα από τη μέση», είπε.

Για τις δηλώσεις Παπαδημούλη, ανέφερε πως «θα έπρεπε κανένας να υπολογίσει ότι σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες. Αυτή είναι η ουσία».

«Ο Τσίπρας δεν είναι ένας άνθρωπος που παρέλαβε ένα κόμμα στον ρόλο, ας πούμε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το έφερε μία φορά στην κυβέρνηση, έχασε τις εκλογές και οπότε, όπως γίνεται στη ΝΔ, οπότε όταν χάνει κάποιος αποχωρεί. Δε συνέβη αυτό. Ο Τσίπρας παρέλαβε ένα κόμμα με 1.000 προβλήματα. Του έκαναν ιστορικά στελέχη διασπάσεις. Κατάφερε να επανενώσει όλη την ιστορική Αριστερά, πλην του ΚΚΕ, να συγκεράσει πάρα πολλά ρεύματα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για να ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπορέσουμε να προκαλέσουμε ένα πολιτικό γεγονός. Γιατί αν δεν αλλάξουν τα πράγματα με βάση το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο αποτέλεσμα της κάλπης της απλής αναλογικής, προοιωνίζονται πολύ δύσκολα πράγματα για την κοινωνία μας», επισήμανε ο κ. Παππάς.

«Θεωρώ η παρουσία του (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα) είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορούμε να επανακάμψουμε σε ποσοστά μίας ισχυρής δύναμης και να προκαλέσουμε ένα μείζον πολιτικό γεγονός στις εκλογές που έρχονται», κατέληξε.

Δούρου κατά Παπαδημούλη: Αηδιαστικές οι δηλώσεις του

Συντροφικά «πυρά» κατά του Δημήτρη Παπαδημούλη εξαπέλυσε νωρίτερα και η Ρένα Δούρου.

Η πρώην περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, φρόντισε να μην αφήσει ασχολίαστες τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή, ο οποίος είχε ζητήσει από νέα μέλη του κόμματος, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, να συνταχθούν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

«Πιστεύω ότι πρέπει να επενδύσουμε στη συλλογικότητα -το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας-. Επίσης θα ήταν χρήσιμο, κατά την προσωπική μου γνώμη, να αξιοποιήσουμε μερικά στελέχη της νέας γενιάς δίπλα στον Τσίπρα που τα ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και να χτίσουμε ως αντιπολίτευση αξιοπιστία με ένα σχέδιο πιο σαφές γιατί στο 2023, δεν είναι 2015», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Εγώ ξαφνιάστηκα. Ο κ. Παπαδημούλη εδώ και πολύ καιρό θορυβωδώς είπε ότι δεν συμμετέχει και όντως δεν συμμετέχει στα συλλογικά όργανα και προτίμησε τον τηλεοπτικό χρόνο για να υποδείξει στα συλλογικά όργανα και στον Αλέξη Τσίπρα τι πρέπει να κάνει. Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια θα τα πούμε και αυτά», δήλωσε αρχικά η Ρένα Δούρου.

«Το θυμάστε εκείνο το “Γιώργο άλλαξέ τα όλα“; Δεν πήγε και πάρα πολύ μακριά. Εγώ ισχυρίζομαι ότι βεβαίως τα πρόσωπα παίζουν ρόλο αλλά οι αιτίες του αποτελέσματος αυτού δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, είναι και θέμα πολιτικών. Διότι τα καλύτερα πρόσωπα να έχεις τα πιο δημοφιλή, αν η πολιτική σου και αν αυτά τα οποία μάχεσαι δεν είναι αυτά τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας το να αλλάξεις τα πρόσωπα θα παίξεις τις μουσικές καρέκλες», πρόσθεσε.

«Για αυτό επανέρχομαι στις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη που στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στο μέσο της μάχης και στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο όχι στενά για το κόμμα αλλά για τον τόπο, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία. Θεωρώ ότι είναι ατυχείς αυτές οι δηλώσεις ιδίως όταν δεν γίνονται μέσα στα συλλογικά όργανα», συνέχισε η Ρένα Δούρου.

«Αύριο έχουμε Κεντρική Πολιτική αν κάποιος θεωρεί αυτό ότι είναι προς συζήτηση πρέπει να το βάλει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, είτε παραφράζουμε και εξηγούμε και ερμηνεύουμε πολιτικές μας για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες όπως έκανε ο κ. Κατρούγκαλος, είτε θέλουμε αλλαγές σε πρόσωπα εγώ έχω μάθει τόσα χρόνια να τα λέω εκεί που πρέπει (…). Δεν θα βάλουμε κάτω το κεφάλι και τα πόδια ψηλά», πρόσθεσε.

«Να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς»

Αναφερόμενη περαιτέρω στην αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ η ίδια είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας «δηλώνει παρών στον αγώνα αυτό και με τη δήλωσή του οριοθέτησε και την άμεση προοπτική. Έθεσε έναν στόχο, είπε να αποτρέψουμε έναν παντοδύναμο ηγεμόνα πρωθυπουργό και να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στην πολιτική ζωή του τόπου. Αυτή τη στιγμή είναι ο αρχιστράτηγος όπου μπορεί αρκετά χαρακώματα να τα έχει ανακαταλάβει ο αντίπαλος και ο εχθρός αλλά δεν ξέρω εγώ αρχιστράτηγο επειδή χάνει δύο χαρακώματα να μην είναι στην επόμενη μάχη. Τη μάχη δεν τη δίνει κανένας ούτε με ημερομηνία λήξης».

«Περιμένετε από έναν άνθρωπο που έχει δείξει πραγματικά ότι είναι στρατιώτης, ότι έχει παραιτηθεί τη βουλευτικής έδρας χωρίς δίχτυ ασφαλείας για να διεκδικήσει τότε τη μάχη της Περιφέρειας που οι δημοσκοπήσεις τότε μας έφερναν τρίτη δύναμη, να θεωρείτε ότι σε αυτή την ηλικία εγώ φιλοτεχνώ ένα προφίλ ηγετικό και το λέω κοροϊδεύοντας διότι δεν τις μπορώ πια αυτές τις λέξεις. Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει τεράστια προβλήματα, έχει το Ταμείο Ανάπτυξης και Σταθερότητας μπροστά της. Να μην ξεχνάμε την αφετηρία της καθεμιάς και του καθενός. Εγώ δεν έχω ξεκινήσει ούτε με πατέρα πρωθυπουργό ούτε από παλάτια και τζάκια. Και το γεγονός ότι ο κόσμος με τιμά και στέκεται δίπλα μου και στα δύσκολα θεωρώ ότι είναι ήδη πάρα πολύ σπουδαίο για να το τσαλακώνω, να μην το εκτιμώ και να το θεωρώ ως βατήρα για κάτι άλλο», σχολίασε η Ρένα Δούρου σε ερώτηση για το αν θα ενδιαφερθεί στην περίπτωση που υπάρξει θέμα ηγεσίας.

Γα τη μεγάλη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στις εκλογές τόνισε ότι «δεν πρέπει απλά να επιχειρήσουμε, αλλά να βιαστούμε και να συζητήσουμε την αιτία αυτής ήττας. Αύριο έχουμε Κεντρική Επιτροπή για να ξεκινήσει η ανάλυση των αιτιών. Δεν είναι μία, μακάρι να ήταν μία, είναι αρκετές, να δούμε τη χαμηλή συσπείρωση του κόμματος, να δούμε την Ψήφο των νέων, την ψήφο μιας σειρά επαγγελματικών κατηγοριών, των κεντρώων ψηφοφόρων. Νομίζω αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να μην είμαστε αυτές οι κουβέντες οι επιδερμικές που γίνονται ως επί τω πλείστων, αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα μιας συζήτησης που θα πρέπει να κρατήσει».