Latest News

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Εικόνες - ντροπής τη Μεγάλη Βδομάδα στο Δήμο Πειραιά: Οι ''αόρατοι'' άστεγοι στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία (FOTO REPORTAZ NET)

 
 Σοκάρουν οι εικόνες- ντροπής με δύο ''αόρατους'' άστεγους να κοιμούνται μέρα μεσημέρι σε παγκάκια στο πάρκο, δίπλα από τον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία  στον Πειραιά. ΔΕΙΤΕ ΤΟ FOTO REPORTAZ NET



Μεγάλη Βδομάδα 2023, στο Δήμο Πειραιά. Έκπληκτοι πιστοί αντικρίζουν δύο άτομα να κοιμούνται στα παγκάκια, λίγα μέτρα μακριά από την εκκλησία στο λόφο του Προφήτη Ηλία.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Reportaz Net, οι ''αόρατοι'' άστεγοι κοιμούνται μέρα μεσημέρι, τυλιγμένοι με κουβέρτες, ενώ δίπλα τους έχουν τσάντες με τα λιγοστά υπάρχοντά τους.


Φυσικά αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί ''αόρατοι'' άστεγοι στο Δήμο Πειραιά, καθώς υπάρχουν  σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης και κυρίως στο λιμάνι,όπου τους θυμούνται μόνο στις γιορτές [κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα] όταν πολιτικοί φωτογραφίζονται μαζί τους, προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό... 


@ Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα είναι σοκαριστική και ντροπιάζει και την εκκλησία, και το Δήμο Πειραιά.
Η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο της δεύτερης της θητείας της και η ΚΟΔΕΠ φαίνεται πως δεν έχει ακόμα κάνει... χειραψία με την κοινωνική ευαισθησία για τους άστεγους της πόλης. 
Πραγματικά είναι κρίμα, αλλά, μήπως επιτέλους καιρός να κάνει κάτι ο Δήμαρχος Πειραιά;