Latest News

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ηλίας Κασιδιάρης: Κατεβάζει το κόμμα του με άλλο αρχηγό

 Σε συμφωνία φέρεται να έχει έρθει ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ...Αναστάσιο Κανελλόπουλο ώστε να εμφανιστεί ως ηγέτης του πολιτικού σχηματισμού Ελληνες – Εθνικό Κόμμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αλλάξει το καταστατικό αλλά και ολόκληρη η Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος «Έλληνες» πριν από την κρίση του Αρείου Πάγου αναφορικά με την ανακήρυξη των υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών, στις 5 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η πρόσφατη ρύθμιση απαγορεύει να συμμετέχουν στην ηγεσία πολιτικού κόμματος όσοι έχουν καταδικαστεί για ιδιαιτέρως απαξιωτικά αδικήματα σε βάρος της πολιτείας, περιλαμβανομένης τόσο της εικονικής ηγεσίας, όσο και εκείνων που ασκούν την πραγματική ηγεσία του κόμματος, όπως αναφέρεται στην σχετική τροπολογία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης προτίθεται να καταθέσει βουλευτική υποψηφιότητα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο εισαγγελέας Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «Εάν…», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δικαστικός έχει αποφασίσει, εφόσον ο Άρειος Πάγος μπλοκάρει – σύμφωνα με το νόμο – τη συμμετοχή στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, να επανέλθει με την δική του πολιτική Κίνηση, χωρίς την υποψηφιότητα του εγκλείστου στον Κορυδαλλό στις δεύτερες εκλογές.