Latest News

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Θα προτιμούσα να μην αντικρίσω ποτέ τους δολοφόνους του» λέει η σύζυγός του

 Να οδηγηθούν οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ στη δικαιοσύνη και να πληρώσουν ζήτησε η σύζυγος του δημοσιογράφου... Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από την δολοφονία του Γιώργου ΚαραΪβάζ και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, η Στάθα Αλεξανδροπούλου δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «Ο Γιώργος έκανε ένα διερευνητικό και διεισδυτικό ρεπορτάζ με αποτέλεσμα κάποιοι θέλησαν να του κλείσουν το στόμα και να ρίξουν κάτω την πένα του.

»Θα προτιμούσα να μην τους αντικρίσω ποτέ τους δολοφόνους του, να βρεθούν και να πάνε φυλακή».

Οι εξελίξεις στην έρευνα για τη δολοφονία Καρϊβάζ

Τέλη του περασμένου χρόνου συγκλίνουσες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως στο στόχαστρο των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, είναι πλέον συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Το υπουργείο Προστασίας τότε είχε διαψεύσει την πληροφορία πως μια άκρως απόρρητη αναφορά σχετικά με όλες τις εξελίξεις των ερευνών έχει παραδοθεί στον Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Η έρευνα συμπληρώνεται καθώς ακόμη τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να υποβάλουν οι αρχές στην Εισαγγελία δικογραφία, δεν επαρκούν.

Η δολοφονία Καραϊβάζ

Τον Απρίλιο του 2021 ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξε ο ένας από τους δύο δράστες, που του είχαν στήσει το καρτέρι έξω από το σπίτι του. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από αυτές, η μία χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μία στο λαιμό, δύο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.

Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, με σειρά δράσεων για την προβολή του θέματος.

Με επιστολές μάλιστα που απηύθυνε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα απαιτεί να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να τεθεί σε προτεραιότητα.