Latest News

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Με τη συνδρομή της Μοσάντ η εξάρθρωση των τρομοκρατών - Στο Ιράν ο «εγκέφαλος», τα μηνύματά του

Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες (Μοσάντ) συμμετείχαν στην έρευνα για την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα και είχε βάλει στο στόχαστρό του ένα ισραηλινό εστιατόριο στο κέντρο... της Αθήνας.

Το εστιατόριο στο Ψυρρή λειτουργούσε μερικώς και ως συναγωγή και όπως γίνεται γνωστό οι δύο συλληφθέντες είχαν διάφορα πλάνα όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα εκτελούσαν το χτύπημά τους: είτε με αέριο, είτε με εκρηκτικά είτε με όπλα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η Jerusalem Post, η Μοσάντ συμμετείχε στην έρευνα και βοήθησε την Ελλάδα να αναλύσει και να αποσυναρμολογήσει τις διαδικασίες λειτουργίας του Ιράν για να λύσει τον γρίφο όσον αφορά στα πλάνα των τρομοκρατών.

Σημειώνεται πως οι συλληφθέντες είναι Πακιστανοί, αλλά ο «εγκέφαλος» φαίνεται πως είναι ομοεθνής τους, ο οποίος διαμένει στο Ιράν.  

«Πρόκειται για ένα ακόμη παράδειγμα ότι το Ιράν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό» ανέφερε η μυστική Υπηρεσία και συμπλήρωσε πως δεσμεύεται στη συνέχιση της συνεργασίας.

Τα μηνύματα του «εγκεφάλου»


Κατά την έρευνα των ελληνικών Αρχών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά των εμπλεκομένων, από τα οποία φαίνεται ότι προκύπτουν σημαντικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν φωτογραφίες από το εστιατόριο-στόχο, αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι συλληφθέντες με τον «εγκέφαλο».

Ο ίδιος, κατά την ίδια πηγή, εμφανιζόταν εκνευρισμένος που αργούσε η υλοποίηση του φονικού χτυπήματος και τους ζητούσε να δράσουν άμεσα. Το σχέδιο είχε συσταθεί εδώ και αρκετό διάστημα και είχαν γίνει και εποπτεύσεις του σημείου για να γνωρίζουν πώς ακριβώς να δράσουν.

«Γιατί καθυστερείτε, γιατί δεν προχωράτε τα χτυπήματα;» φαίνεται ότι έλεγε ο 30χρονος αρχηγός στους συλληφθέντες, ενώ τους καλούσε να κάνουν την επίθεση με αέριο ή εκρηκτικά εάν δεν βρουν τα απαραίτητα όπλα.