Latest News

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Έγκλημα στα Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή εκ νέου τρεις κατηγορούμενοι- Οι φάκελοι που ανοίγουν με παρέμβαση Ντογιάκου


 Τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας αναμένεται να καλέσει σήμερα για νέες απολογίες, ο εφέτης ανακριτής, που ερευνά το πολύνεκρο δυστύχημα... στα Τέμπη.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι επίκεινται νέες διώξεις καθώς σιγά σιγά έρχονται στο φως νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ογκωδέστατη δικογραφία, στην οποία και οφείλεται η καθυστέρηση να κληθούν σε απολογία εκ νέου ο επιθεωρητής του σταθμάρχη της Λάρισας και οι δύο συνάδελφοί του, που είχαν βάρδια τη βραδιά του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έρευνας διερευνώνται πιθανές ποινικές ευθύνες στους γιατρούς που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Οι φάκελοι των δυστυχημάτων που ελέγχει εκ νέου ο Ντογιάκος

Σημειώνεται ότι ήδη χθες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την διοίκηση του ΟΣΕ να του αποσταλούν οι φάκελοι για όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που συνέβησαν στο δίκτυο σε όλη την χώρα την τελευταία 15ετίας.

Σκοπός του αιτήματος είναι να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες που δεν αναζητήθηκαν.

Εκτός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης με τους 4 νεκρούς, πλέον ανοίγουν εκ νέου και τα δυστυχήματα, μεταξύ άλλων, που συνέβησαν:

- 16 Μαΐου 2016: Σύγκρουση μηχανήματος συντήρησης σιδηροδρομικών γραμμών με ψεκαστικό σταθερής τροχιάς του ΟΣΕ, στις Σέρρες- Δύο νεκροί, δύο τραυματίες
- 30 Σεπτεμβρίου 2019: Θανάσιμος τραυματισμός 55χρονου επιβάτη, κατά την επιβίβαση στο Δομοκό
- 21 Ιουνίου 2022: Σύγκρουση τρένου  με Ι.Χ. σε αυτόματη φυλασσόμενη διάβαση στη Λάρισα- Ένας θάνατος

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα των τελευταίων 15 χρόνων θα διενεργηθεί αντίστοιχα και η έρευνα για τις συμβάσεις του ΟΣΕ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Την ίδια ώρα η Hellenic Train ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά τη δρομολόγηση λεωφορείων, από αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου, για τη μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, μέχρι να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Σε ό,τι αφορά στις οικογένειες των θυμάτων αναμένεται να μεταβούν στη Λάρισα προκειμένου να δηλώσουν παράσταση της υποστήριξης κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου.

Οι οικογένειες ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όποιους έχουν ευθύνες και σε όποιο πόστο βρίσκονται, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.