Latest News

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτιρίου σε χωριό-Ανάμεσά τους δύο παιδιά

 
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε χθες σε κοινότητα της επαρχίας Μίνια, στη ...νότια Αίγυπτο.

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο παιδιά, σύμφωνα αιγυπτιακά ΜΜΕ. Η εισαγγελία διέταξε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου.

Αναλυτικότερα, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από την κατάρρευση ενός ακινήτου στο χωριό Μανσάτ Νταμπές στην περιοχή Αμπού Κάρκας νότια της επαρχίας Μίνια. 

Ο Οσάμα Αμπντέλ Αζιμ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Μίνια, έλαβε ειδοποίηση από την αίθουσα επιχειρήσεων διάσωσης, για την κατάρρευση ενός κτιρίου στο χωριό. Ομάδες πολιτικής προστασίας και ασθενοφόρα μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος, όπου βρέθηκαν πέντε άνθρωποι νεκροί και άλλοι δύο τραυματίες.

Τα συντρίμμια απομακρύνθηκαν, το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο διακόπηκαν και οι τραυματίες και οι νεκροί μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο. Πέριξ του ακινήτου τοποθετήθηκε κλοιός ασφαλείας και ειδοποιήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές για έρευνα.