Latest News

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Αθώος ο ένας κατηγορούμενος, παραμένουν τα ισόβια για τον δεύτερο- Ξέσπασε σε κλάματα η Βικτώρια Καρύδα

 Ανατροπή της κρίσης της δικαιοσύνης για έναν από τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Μακρή... το 2018 ανακοινώθηκε σήμερα από το Εφετείο. 

Ενώ πρωτόδικα ένοχοι κρίθηκαν με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κι οι δυο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας απεφάνθη πως αθώος είναι τελικά λόγω αμφιβολιών ο 37χρoνος άνδρας βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Αναλυτικότερα, τα δύο αδέρφια βουλγαρικής υπηκοότητας είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί πρωτόδικα για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Μακρή, το 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας. 

Σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε την αθώωση του ενός λόγω αμφιβολιών, ανέφερε το protothema.  

Όσον αφορά στον δεύτερο 33χρονο κατηγορούμενο το Εφετείο του επέβαλε, όπως και πρωτόδικα, ισόβια κάθειρξη. Επιπλέον του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Ξέσπασε σε κλάματα η Βικτώρια Καρύδα

«Καμία καταδικαστική απόφαση δεν γυρίζει τον άνδρα μου πίσω» είπε αρχικά η Βικτώρια Καρύδα 

«Αφαιρέσανε μία ψυχή, έφυγε ο άνθρωπός μου και μπαμπάς των παιδιών μου. Μου λείπει πάρα πολύ ο άνδρας μου. Πώς μπορώ εγώ να νιώθω; Ποιος θα μου γυρίσει τον άνδρα μου πίσω; Είναι ψυχολογικός πόλεμος και είμαστε εδώ 4,5 χρόνια και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Ζω με αυτό τον θύμο και δε δέχομαι που ο άνδρας μου δεν είναι εδώ μαζί μου» δήλωσε ξεσπώντας η Βικτώρια Καρύδα.

«Σκέφτομαι τον άνδρα μου κάθε μέρα, λείπει από τη ζωή μου. Ζω για τα παιδάκια μου, με κάνουν χαρούμενη αυτά και οι φίλοι μου. Θέλω τον άνδρα μου πίσω. Ζω με αυτό το βάρος και με αυτόν τον πόνο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν χαρούμενες στιγμές στη ζωή μου. Τα παιδιά μου γράφουνε ακόμα γράμματα στον μπαμπά τους και πιστεύουν σε ένα θαύμα»

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μαρακάκης, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσώπησε στη δίκη τη χήρα του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, ανέφερε: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί». Από την πλευρά της η κ. Καρύδα δήλωσε: «Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω».