Latest News

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

''Φλέγεται'' το Παρίσι από τις διαδηλώσεις: Αναβλήθηκε η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία

 Αναβλήθηκε η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία, εν μέσω των απεργιών και του κύματος μαζικών διαδηλώσεων, που έχει πυροδοτήσει η μεταρρύθμιση ...

του συνταξιοδοτικού. 

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη Γαλλία την Κυριακή, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του ως μονάρχης, ενώ στη συνέχεια θα μετέβαινε στη Γερμανία. 

Όμως, η προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα πως η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία αναβλήθηκε. «Δεδομένης της ανακοίνωσης χθες μίας ακόμα ημέρας εθνικών διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, την Τρίτη, η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26-29 Μαρτίου, θα αναβληθεί», ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Η επίσκεψη του μονάρχη είχε μπει στο στόχαστρο των εργατικών συνδικάτων στη Γαλλία. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο βασιλιάς δεν θα μπορέσει να πάρει το τραμ στο Μπορντό, όπως σχεδίαζε», δήλωσε νωρίτερα ο Πασκάλ Μεσγκενό, από το συνδικάτο CFTC. «Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και η επίσκεψη αυτή θα είναι στο στόχαστρό μας», είχαν προειδοποιήσει ο Ματιέ Ομπρί της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών και ο Ιβάν Φορ του Force Ouvriere. 

Γαλλία: Εκατοντάδες προσαγωγές στις χθεσινές διαδηλώσεις 

Χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκαν νέες μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία, από τις οποίες δεν έλειψαν περιστατικά με επεισόδια και βανδαλισμούς. 

Συνολικά 457 προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανέν. Ακόμη, σημείωσε ότι υπήρξαν 903 περιπτώσεις με φωτιές κοινόχρηστων αντικειμένων και σκουπιδιών στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης. 

«Η άκρα αριστερά θέλει να επιτεθεί κατά της Δημοκρατίας», είπε ο Νταρμανέν και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ένα «συλλογικό μήνυμα καταδίκης».