Latest News

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Έγκλημα στα Τέμπη: Στη φυλακή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ- Τι υποστήριξε στην απολογία του

 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, μετά την απολογία του για το δυστύχημα στα Τέμπη στον ...ειδικό εφέτη ανακριτή. 

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ είναι ο δεύτερος που προφυλακίζεται για την τραγωδία στα Τέμπη, μετά τον σταθμάρχη της Λάρισας. Οι άλλοι δύο σταθμάρχες που είχαν βάρδια εκείνο το βράδυ μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Μετά την απολογία του επιθεωρητή έκλεισε ο πρώτος κύκλος των ερευνών και των διώξεων για τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων. Από την ερχόμενη εβδομάδα στο κάδρο των ερευνών και των ευθυνών μπαίνουν νέα πρόσωπα, σε υψηλότερο επίπεδο. 

Τέμπη: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο επιθεωρητής

Στην απολογία του ο επιθεωρητής κυκλοφορίας φέρεται να επέρριψε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ενώ υποστήριξε πως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας μπορούσε να μείνει μόνος του στη βάρδια, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.  

Στο υπόμνημά του, που αριθμεί περίπου 80 σελίδες σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος προτείνει τις βάρδιες του προσωπικού, αλλά οι ανώτεροί του είναι εκείνοι που τις τις εγκρίνουν. 

Ακόμη, δήλωσε άγνοια για το γεγονός ότι οι δύο κατηγορούμενοι σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από τη βάρδιά τους και πως ο ίδιος είχε προβλέψει ότι το διάστημα 22:00-23:00 θα βρίσκονταν τρεις στο πόστο. 

Μετά τις 23:00 δεν ήταν προγραμματισμένο κάποιο επιβατικό τρένο, ισχυρίστηκε ο 63χρονος στην απολογία του. Ακόμη, ανέφερε ότι ο σταθμάρχης που έχει προφυλακιστεί για το δυστύχημα στα Τέμπη είχε εργαστεί ήδη σε τρεις σταθμούς, εξηγώντας την απόφασή του να τον αφήσει μόνο στη βραδινή βάρδια.

Σημειώνεται πως ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και οι τρεις σταθμάρχες- ο ένας που έχει προφυλακιστεί και οι δύο που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους- διώκονται για τα ίδια αντικείμενα. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι για διατάραξη συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.