Latest News

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Ήμουν δυστυχισμένη, έφτασα 45 κιλά- Δεν είχα κουράγιο να φύγω από τον γάμο μου

Μια εξομολόγηση για το πόσο δυσκολεύθηκε να βάλει ένα τέλος στον γάμο της έκανε η Έμιλι Ραταϊκόφσκι, δηλώνοντας ότι ήταν... πραγματικά δυστυχισμένη. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Έμιλι Ραταϊκόφσκι και ο παραγωγός Σεμπάστιαν Μπέαρ ΜακΚλαρντ χώρισαν, έπειτα από τέσσερα χρόνια έγγαμου βίου. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Σιλβέστερ Απόλο, που είναι δύο ετών. 

«Δεν είχα το κουράγιο να φύγω για πολύ καιρό. Ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη», δήλωσε η Ραταϊκόφσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast Going Mental With Eileen Kelly. «Ήμουν περίπου 45 κιλά και μόλις είχα αποκτήσει ένα μωρό. Έγινα πραγματικά αδύνατη επειδή δεν ήμουν ΟΚ», συμπλήρωσε. 

«Προσπάθησα να πάρω αντικαταθλιπτικά», είπε, εξηγώντας πως «προσπαθούσα να κάνω τα πάντα» για να γίνει ευτυχισμένη. «Ήμουν σίγουρη πως κάτι πήγαινε στραβά με εμένα. Αυτό που έμαθα βγαίνοντας από εκείνη τη σχέση και είναι να εμπιστεύεσαι τα ένστικτά σου», ανέφερε ακόμη στη συνέντευξη. 

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Το gaslighting είναι κάτι πραγματικό

«Το gaslighting είναι κάτι πραγματικό», σημείωσε, χρησιμοποιώντας τον όρο για την ψυχολογική χειραγώγηση, συνήθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, που έχει ως συνέπεια «το θύμα να αμφισβητεί την εγκυρότητα των δικών του σκέψεων, την αντίληψη της πραγματικότητας ή τις αναμνήσεις του και συνήθως οδηγεί σε σύγχυση, απώλεια αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού, αβεβαιότητα για τη συναισθηματική ή πνευματική σταθερότητα κάποιου και εξάρτηση από τον δράστη», σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster, που επέλεξε το gaslighting ως τη λέξη της περασμένης χρονιάς. 

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι αναφέρθηκε και στην πίεση της κοινωνίας, «από τη στιγμή που γεννιόμαστε», προκειμένου «να βρεις έναν σύντροφο που σε ολοκληρώνει και σε επιβεβαιώνει». Κάτι που τη δυσκόλεψε περισσότερο να χωρίσει.  «Επιπλέον, μόλις είχα αποκτήσει ένα παιδί. Ήθελα πραγματικά να έχω οικογένεια, οπότε ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για εμένα να φύγω», σημείωσε. 

Όσο για το πώς πήρε τελικά την απόφαση να πάρει διαζύγιο, είπε ότι αυτό έγινε όταν ξεπεράστηκε μία γραμμή. «Για εμένα, ήταν τόσο ξεκάθαρο και μετά έγινε ολοένα και πιο σαφές, κάτι που ήταν καλό», είπε, δίχως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις