Latest News

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Αντιδράσεις προκαλεί σκίτσο του Charlie Hebdo για τον σεισμό στην Τουρκία [ΕΙΚΟΝΑ]

 
Νέο σκίτσο, το οποίο ήδη έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις και οργή στην «χτυπημένη» από τον σεισμό Τουρκία, δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό ...Charlie Hebdo.

Στον λογαριασμό του στο twitter το γαλλικό περιοδικό ανήρτησε σκίτσο με αφορμή τον χθεσινό φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Με την ειρωνική φράση «Δεν χρειάζεται να στείλεις τανκς» και έναν υπέρτιτλο «Σεισμός στην Τουρκία» και ζωγραφισμένα κατεστραμμένα κτίρια, το Charlie Hebdo σχολιάζει όσα συνέβησαν στις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Την ανάρτηση του γαλλικού περιοδικού έσπευσε να καταδικάσει ο Serdar Kilic, πρώην πρέσβης της Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τον Λίβανο.

«Είσαι αηδιαστικό όπως πάντα. Θα μπορούσα να κάνω ένα μακροσκελές και συναισθηματικό σχόλιο, αλλά θεώρησα ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου και ενέργειας, δεδομένου ότι προφανώς έχετε χάσει όλες τις αξίες που συνθέτουν έναν άνθρωπο και ως εκ τούτου δεν θα καταλαβαίνατε ούτε μια λέξη από αυτό».

Πρόσφατα το ίδιο περιοδικό δημοσίευσε καρικατούρες του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προκαλώντας σοβαρά επεισόδια στο Ιράν και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες.

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Ιανουαρίου 2015 ολιγομελής ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 12 νεκροί (ανάμεσά τους δύο νεκροί αστυνομικοί) και επτά τραυματίες.

Αφορμή υπήρξε το γεγονός πως είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες που θεωρήθηκαν προσβλητικές για τους μουσουλμάνους.