Latest News

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Άρχισαν τα προεκλογικά όργανα στο Δήμο Πειραιά - Πόλεμος ανακοινώσεων για τον ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα


 
Σε προεκλογικούς ρυθμούς φαίνεται να μπαίνει ο Δήμος Πειραιά, σχεδόν δέκα μήνες πριν από την επερχόμενες... δημοτικές εκλογές.

Τα προεκλογικά όργανα άρχισαν ήδη με πόλεμο ανακοινώσεων για τον ΟΚΑΝΑ  στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα Πειραιά και συγκεκριμένα στα Μανιάτικα. 



Όλα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος Πειραιά βγήκε ξαφνικά και κοινοποίησε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ ζητώντας διευκρινίσεις για  για τις διαδικασίες δημιουργίας παραρτήματος του Οργανισμού στα Μανιάτικα. Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε να δηλώνει άγνοια και κάλεσε να πάρουν θέση οι βουλευτές στην Α' Περιφέρεια Πειραιά.

Στην πρόσκληση του δημάρχου ανταποκρίθηκε μόνο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο οποίος φέρεται ότι σύντομα αναμένεται να κάνει γνωστή κι επισήμως την πρόθεση του να διεκδικήσει τον Δήμο Πειραιά.

Ο βουλευτής αφήνει αιχμές  προσωπικά στον Δήμαρχο Πειραιά, υποστηρίζοντας πως ''δεν δικαιούται να επικαλείται άγνοια των γεγονότων αφού όλα είναι αναρτημένα στη «Διαύγεια» ως δημόσια έγγραφα από το 2017 και το 2021 και να ρίχνει αλλού τις ευθύνες, ενώ το έργο έχει υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί. Έπρεπε να γίνουν οι κινήσεις στο σωστό χρόνο με το σωστό τρόπο προς όφελος της πόλης και της 5ης Δημοτικής Κοινότητας''.

Ωστόσο ο ίδιος δεν ξεκαθαρίζει εάν συμφωνεί ή όχι [και εάν γνώριζε ή όχι] για τη δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα.

Ακολούθηκε νέα ανακοίνωση - απάντηση του Δημάρχου Πειραιά για το ίδιο θέμα, αλλά και δηλώσεις διαφόρων δημοτικών συμβούλων που φαίνεται πως έχουν εκλογική πελατεία στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα. 

@Με λίγα λόγια, εδώ και έξι χρόνια δρομολογείται η δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα και φαίνεται κανείς αρμόδιος ή μη στον Πειραιά δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα, ενώ τώρα που έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, αλλά έρχονται εκλογές, άρχισαν τα όργανα και ο πόλεμος ανακοινώσεων κατόπιν εορτής...